Πιτυρίδα και κνησμός στο τριχωτό της κεφαλής; Χρησιμοποίησε σαλικυλικό οξύ

Μαρία Ροδίτη
Πιτυρίδα και κνησμός στο τριχωτό της κεφαλής; Χρησιμοποίησε σαλικυλικό οξύ
Instagram: @pariswigsandextensions

Το σαλικυλικό οξύ δεν είναι μόνο για την επιδερμίδα του προσώπου. Μπορεί να κάνει θαύματα και στα μαλλιά.

Σίγουρα έχεις ξανακούσει για το σαλικυλικό οξύ ή το έχεις χρησιμοποιήσει στην επιδερμίδα σου. Λέω για αυτό το μαγικό BHA (aka β υδροξυ-οξύ) που έχει την ικανότητα να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, τη λιπαρότητα και τη βρωμιά που μπορεί να φράζει τους πόρους χαρίζοντάς σου λαμπερό και καθαρό δέρμα.

Το σαλικυλικό οξύ, ωστόσο, δεν είναι μόνο για την επιδερμίδα. Όπως θαύματα μπορεί να κάνει στο πρόσωπο, αντίστοιχα μπορεί να δράσει και στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής.

Σαλικυλικό οξύ: Το WOW συστατικό που θα εξαφανίσει τα σπυράκια σου (+10 προϊόντα για να διαλέξεις)

Τα οφέλη του σαλικυλικού οξέος στα μαλλιά

Βελτιώνει την πιτυρίδα

Το σαλικυλικό οξύ αφαιρεί αποτελεσματικά το ξηρό, φολιδωτό δέρμα αποτρέποντας έτσι την εμφάνιση πιτυρίδας.

SALIKILIKO_OKSI.jpg

Ελαχιστοποιεί τον ερεθισμό και τον κνησμό στο τριχωτό της κεφαλής

Ο ερεθισμός και ο κνησμός στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να επιδεινωθούν ακόμα περισσότερο από την υπερβολική συσσώρευση νεκρού δέρματος στην περιοχή. Το σαλικυλικό οξύ έχει την ιδιότητα να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα κι έτσι να ανακουφίζει την επιδερμίδα.

Περιορίζει τη φυσική λιπαρότητα αλλά κι εκείνη που προέρχεται από τα προϊόντα

Το σαλικυλικό οξύ απομακρύνει την περίσσια λιπαρότητα από το τριχωτό της κεφαλής. Και αυτή που υπάρχει εκ φύσεως στην επιδερμίδα, αλλά και αυτή που προέρχεται από τη χρήση προϊόντων, όπως το ξηρό σαμπουάν που χρησιμοποιείς συχνά.

MALLIA_PITIRIDA.jpg

Πώς θα εντάξεις το σαλικυλικό οξύ στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου

Αν αναρωτιέσαι πώς θα εντάξεις στη haircare routine σου το σαλικυλικό οξύ, η απάντηση είναι απλή: ξεκίνα να χρησιμοποιείς ένα σαμπουάν που να περιέχει αυτό το συστατικό. Αντικατάστησε, δηλαδή, το σαμπουάν που χρησιμοποιούσες ως σήμερα με ένα που περιέχει σαλικυλικό οξύ και κάνε καλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.

Προσοχή, όμως! Μόνο 2 φορές την εβδομάδα πρέπει να το χρησιμοποιείς για να μη φτάσουμε στο άλλο άκρο κι ερεθιστεί η επιδερμίδα στο τριχωτό της κεφαλής. Σε δεύτερο χρόνο, μπορείς να εντάξεις στη ρουτίνα σου και ένα serum μαλλιών που να εμπεριέχει το συγκεκριμένο συστατικό.