Το μαξιλάρι σου είναι αυτό που στέκεται ανάμεσα σε εσένα και την επιδερμίδα που ονειρεύεσαι

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Το μαξιλάρι σου είναι αυτό που στέκεται ανάμεσα σε εσένα και την επιδερμίδα που ονειρεύεσαι

Μία τόσο απλή κίνηση όσο η αλλαγή της μαξιλαροθήκης, μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά για την ποιότητα της; επιδερμίδας σου

Πόσες φορές μέσα στην ημέρα, ονειρεύεσαι το κρεβάτι και το μαξιλάρι σου; Πόσο ευτυχισμένη νιώθεις όταν βάζεις το κεφάλι σου σε ένα αφράτο πουπουλένιο μαξιλάρι; Πόσο απολαυστικό είναι να το γυρνάς στην κρύα πλευρά; Το μαξιλάρι είναι το ένα πράγμα που ποτέ δεν θα ευχαριστηθούμε αρκετά, αλλά μάλλον αυτό δεν είναι και τόσο κακό.

Βλέπεις, έχοντας διαβάσει πρόσφατες μελέτες, έχουμε αρχίσει να κοιτάζουμε τα λατρεμένα μας μαξιλάρια με άλλο μάτι. Σύμφωνα με αυτές τις μελέτες, τα εργαστηριακά, μικροβιακά δείγματα ενός μαξιλαριού είναι σχεδόν πανομοιότυπα με εκείνα μίας τουαλέτας. Πάρε λίγα δευτερόλεπτα να το επεξεργαστείς. Και εμείς χρειάστηκε να το διαβάσουμε πολλές φορές.

Ma3ilaro8hkh-IKEA-DVALA-399-ta-2-temaxia.png

Κι όμως, η παραπάνω ανακάλυψη σημαίνει πως τα μικρόβια που έχει το μαλακό, αφράτο, «λαχταριστό» σου μαξιλάρι είναι ίδια με εκείνα της λεκάνης μίας τουαλέτας #THEHORROR! Μετά το αρχικό σοκ βέβαια, καταλάβαμε ότι δεν είναι και τόσο παράλογη αυτή η ανακάλυψη.

Ο πραγματικός λόγος για τον οποίο χρειάζεσαι πού και πού ένα break από το μακιγιάζ

Το μαξιλάρι μας, γεμίζει νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα και το τριχωτό του κεφαλιού, υπολείμματα από κρέμες, σμήγμα από το δέρμα μας, ιδρώτα, τρίχες από τα μαλλιά μας, σκόνη. Το μαξιλάρι είναι μία πραγματική εστία μικροβίων και ίσως αυτό να ευθύνεται για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην επιδερμίδα μας.

annie-spratt-1098827-unsplash.jpg

Το άρθρο που διαβάσαμε και μας «άνοιξε τα μάτια» συνεχίζει λέγοντας πως όλα τα παραπάνω είναι φυσιολογικά, και για να μην κοιμόμαστε με το κεφάλι μας στην τουαλέτα, θα πρέπει απλά να αλλάζουμε τις μαξιλαροθήκες μας μέρα παρά μέρα. Εμείς σκεφτόμαστε να τις αλλάζουμε κάθε μέρα και να τις ρίχνουμε στον κλίβανο για απολύμανση.

Και πριν σε αφήσουμε να επεξεργαστείς αυτές τις πληροφορίες, να σου θυμίσουμε για ακόμα μία φορά τη σημασία του βραδινού καθαρισμού της επιδερμίδας αλλά –ακόμα περισσότερο- τη σημασία και του πρωινού.

Patchwork skin: Η #1 τεχνική για φυσικό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ

DPG Network