Patchwork skin: Η #1 τεχνική για φυσικό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ

Μαρία Ροδίτη
Patchwork skin: Η #1 τεχνική για φυσικό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ
Imaxtree.com

Το patchwork skin είναι τεχνική που λάνσαρε η διάσημη make up artist, Lisa Eldridge, και χαρίζει το απόλυτο natural μακιγιάζ.

Πάνε οι εποχές που το βαρύ καθημερινό μακιγιάζ ήταν τάση. Πλέον, το natural make up look είναι αυτό που λανσάρεται από Οίκους Μόδας, beauty experts και influencers και αυτό που πια οι περισσότερες γυναίκες θέλουν να κάνουν στην καθημερινότητά τους.

Γι’ αυτό, λοιπόν, ολοένα και περισσότερες make up artists παρουσιάζουν στο YouTube και σε κάθε είδους μέσο κοινωνικής δικτύωσης τις τεχνικές τους. Η Lisa Eldridge, μία από τις πιο διάσημες μακιγιέζ του κόσμου, έχει εδώ και λίγους μήνες παρουσιάσει στο YouTube ένα super chic trend, που λέγεται patchwork skin, και ήδη έχει αγαπηθεί από τον γυναικείο πληθυσμό σε όλο τον κόσμο.

Skin cycling: Το νέο skincare trend που κάνει χαμό στο TikTok είναι δώρο για το ευαίσθητο δέρμα

Τι είναι το patchwork skin

Κατ’ αρχάς το patchwork skin trend αφορά τον συνδυασμό της skincare routine με το μακιγιάζ και είναι αυτό που λέει το όνομά του: τοποθετείς ακανόνιστα προϊόντα πάνω στο πρόσωπο με τέτοιον τρόπο που το αποτέλεσμα θα έμοιαζε με patchwork σε ρούχο.

NATURAL_BEAUTY.jpg

Μη βιάζεσαι… Το αποτέλεσμα του trend στο μακιγιάζ σου θα είναι υπέροχο όταν δοκιμάσεις να το κάνεις.

Πώς θα υιοθετήσεις το patchwork skin trend

Βλέποντας το βίντεο της Lisa Eldridge θα μπορέσεις πολύ εύκολα να κάνεις μόνη σου το patchwork skin. Για αρχή, η make up artist προτείνει να απλώσεις αντιοξειδωτικό serum σε όλο το πρόσωπο και στη συνέχεια να βάλεις μια ελαφριά ενυδατική κρέμα στο κέντρο του προσώπου και συγκεκριμένα στο μέτωπο, το πηγούνι και τη μύτη. Να το πρώτο patchwork σου…

Συνεχίζεις με την εφαρμογή serum στα εξωτερικά σημεία του προσώπου και στον λαιμό και με υγρό highlighter στα ζυγωματικά, τη μύτη και το cupid bow, δηλαδή το σημείο στο κέντρο του άνω χείλους. Οπωσδήποτε, με ένα πινελάκι κάνεις blending για να είναι φυσικό το αποτέλεσμα. Τώρα, σειρά έχει το foundation αλλά μόνο στο πηγούνι, τη μύτη και γύρω από το στόμα ή σε σημάδια που έχεις στο πρόσωπο. Δεν βάζεις, λοιπόν, make up σε όλη την επιφάνεια του προσώπου. Σε αυτά τα σημεία που έβαλες, φυσικά και κάνεις blending με πινέλο για να απλωθεί σωστά.

PATCHWORK_SKIN.jpg

Ώρα για concealer! Το απλώνεις στην περιοχή των μαύρων κύκλων και είτε με τα δάχτυλα, είτε με πινελάκι κάνεις καλό blending. Μετά τονίζεις τα ζυγωματικά με υγρό ρουζ και ανακατεύεις ξανά. Για να σεταριστεί το μακιγιάζ βάζεις loose powder με ένα πινέλο. Τελειώνεις με μάσκαρα, μαύρο eyeliner, μολύβι φρυδιών και contouring από τα αυτιά και κάθετα προς το στόμα, ενώ ολοκληρώνεις με lip gloss. Αυτό ήταν! Μπορεί να σου φαίνεται πολύπλοκο, αλλά δεν είναι. Στην ουσία, χρησιμοποιείς τα ίδια προϊόντα με το κλασικό μακιγιάζ σου, αλλά με διαφορετική και πιο fresh τεχνική.