Bronzing VS Contouring: Ποιες είναι οι διαφορές και πώς θα κάνεις το κάθε ένα σωστά

Bronzing VS Contouring: Ποιες είναι οι διαφορές και πώς θα κάνεις το κάθε ένα σωστά
Matteo Scarpellini / Imaxtree.com

Ναι, είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα και το κάθε ένα έχει διαφορετικό αποτέλεσμα. Ώρα να σταματήσεις να τα μπερδεύεις και να μάθεις πώς θα κάνεις το κάθε ένα σωστά.

Με την επιδερμίδα μας να χάνει το χρώμα της ολοένα και περισσότερο, ψάχνουμε τρόπους να τη «ζεστάνουμε». Αντίστοιχα, με τα 90’s να είναι στην κορυφή των Trends, προσπαθούμε να σμιλέψουμε το πρόσωπό μας, ώστε να αποκτήσουμε τις supermodel γωνίες που είναι στη μόδα. Κάπου εκεί είναι που θολώνουν οι γραμμές οι οποίες χωρίζουν το bronzing από το contouring, και σημερινή μας αποστολή είναι να σε ξεμπερδέψουμε, ώστε να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Τι είναι λοιπόν το bronzing και τι το contouring;

Redemption-bbt-S20-017.jpg

Το bronzing και το contouring.

Το bronzing αναφέρεται στη χρήση bronzer. Στόχος σε αυτή την τεχνική, είναι να μιμηθούμε το αποτέλεσμα που έχουν οι ακτίνες του ήλιου στην επιδερμίδα μας. Η παλέτα του bronzing λοιπόν είναι ζεστή, και έχει αρκετή λάμψη.

Ester-Manas-bbt-S23-004.jpg

Oval lining: Το viral κόλπο του TikTok για να κάνεις πιο ζουμερά τα χείλη

Το contouring από την άλλη, αναφέρεται στη χρήση προϊόντων για σκίαση. Στόχος εδώ, είναι να δημιουργήσουμε σκιές και λάμψεις, που θα δώσουν το σμιλεμένο αποτέλεσμα που θέλουμε στα μάγουλα, το περίγραμμα και τη μύτη μας.

Gauchere-bbt-S23-019.jpg

Τα προϊόντα

Τα προϊόντα για το bronzing και τα προϊόντα για το contouring είναι σαφέστατα πολύ διαφορετικά. Τα Bronzers είναι πιο διάφανα, έχουν λάμψη και οι αποχρώσεις τους έχουν στη βάση τους πορτοκαλί τόνους. Αντιθέτως, τα contouring προϊόντα είναι πιο καλυπτικά και ματ, ενώ οι αποχρώσεις τους μιμούνται την τέφρα.

Το να προσπαθούμε επομένως να κάνουμε contouring με ένα Bronzer δεν είναι μόνο λάθος, αλλά δεν έχει και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Με το contouring προσπαθούμε να τονίσουμε τις σκιές του προσώπου. Οι σκιές του προσώπου, δεν έχουν το χρώμα που παίρνει η επιδερμίδα μας στον ήλιο.

Yes girl! Κι όμως μπορείς να αποκτήσεις sexy λακκάκια μόνο με λίγο μακιγιάζ

Ομοίως, ένα προϊόν contouring, παρ’ όλο που είναι πιο σκούρο από το δέρμα μας, δεν μας κάνει να μοιάζουμε σα να καθίσαμε παραπάνω στον ήλιο, απλά κάνει το δέρμα μας πιο σκούρο χωρίς λόγο.

Η τοποθέτηση

Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσαμε τη διαφορά ανάμεσα στο contouring και το bronzing αλλά και στη διαφορά των προϊόντων, πρέπει να μιλήσουμε για την τοποθέτηση. Για να ζεστάνουμε το πρόσωπο με το bronzing, θα πρέπει να τοποθετήσουμε το προϊόν στα σημεία που «καίει» ο ήλιος: Το μέτωπο, τα μάγουλα, τη ράχη της μύτης και το πιγούνι.

Tory-Burch-ham-PO-S22-002.jpg

Αντίστοιχα, αν θέλουμε να σμιλέψουμε το πρόσωπό μας, θα πρέπει να βάλουμε το προϊόν σκίασης ακριβώς κάτω από τα ζυγωματικά, κάτω από τη γραμμή του πιγουνιού και στα πλαϊνά της μύτης.

Viktor-e-Rolf-HC-bbt-F22-038.jpg

Πιο απλά

Πριν σε αφήσουμε θέλουμε να θυμάσαι το εξής απλό, που θα σε βοηθήσει να κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις και με τον σωστό τρόπο: Το bronzing αφορά τη λάμψη του ήλιου ενώ το contouring έχει να κάνει με τις σκιές που δημιουργεί το φως. Καλή επιτυχία Girl!

#AnimalPrintNails: Έχουμε 10 nail art που είναι oh so chic και ιδανικά για το ΣΚ