Πολύτιμα tips για να αντιμετωπίσεις αλλά και να προλάβεις τις ρυτίδες στο μέτωπο

Πολύτιμα tips για να αντιμετωπίσεις αλλά και να προλάβεις τις ρυτίδες στο μέτωπο

Είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλές γυναίκες και υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, όσο ακόμα είναι καιρός!

Δεν ξέρω για εσένα, αλλά προσωπικά (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη) το πρώτο πράγμα που παρατηρώ όταν κοιτάζω το πρόσωπό μου στον καθρέφτη, είναι οι ρυτίδες στο μέτωπό μου. Τι κι αν έχω ξυπνήσει με κάποιο σπυράκι, τι κι αν τα μάτια μου είναι πρησμένα, τι και αν τα μαλλιά μου με κάνουν να μοιάζω σα να πάλεψα με αγριεμένα ρακούν, οι ρυτίδες είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάζω. Ξέρω πώς εμφανίστηκαν και γιατί, δεν ξέρω όμως τι να κάνω (εκτός από botox) για να τις αντιμετωπίσω. Έμαθα όμως και θα τα μοιραστώ όλα μαζί σου.

pexels-tima-miroshnichenko-7608086.jpg

Για να γίνουν όλα σωστά, πρέπει πρώτα να καταλάβουμε γιατί δημιουργούνται οι ρυτίδες. Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, όσο περνούν τα χρόνια, το σώμα μας παράγει ολοένα και λιγότερο κολλαγόνο και ελαστίνη. Αυτά τα δύο συστατικά είναι εκείνα που ευθύνονται για την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Σκέψου ένα λαστιχάκι που το τραβάς αλλά επανέρχεται στην αρχική του μορφή. Όσο λιγότερη ελαστικότητα έχει, τόσο πιο δύσκολα (ή και καθόλου) επανέρχεται. Αυτό συμβαίνει και στο δέρμα μας.

7 tips για να «σβήσεις» τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες γύρω από τα χείλη

Καθώς το κολλαγόνο και η ελαστίνη μειώνονται, κάθε μας έκφραση δημιουργεί πτυχές στην επιδερμίδα οι οποίες με τον καιρό γίνονται λεπτές γραμμές και αργότερα ρυτίδες. Αντιμετωπίζονται όμως οι ρυτίδες αφού εμφανιστούν; Η απάντηση είναι: Όχι 100%. Για τις ρυτίδες ισχύει ότι και για τους διεσταλμένους πόρους, μπορούμε ε να βελτιώσουμε την εμφάνισή τους αλλά όχι να τις εξαφανίσουμε. Είναι λοιπόν καλύτερα να τις προλαμβάνουμε και να παίρνουμε μέτρα για να μην χειροτερέψουν αφού εμφανιστούν.

Πως θα γίνει αυτό; Παρακάτω θα βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ

NIVEA-SUN-UV-FACE-BB-CREAM-SPF50.png

Ο ήλιος είναι ο νούμερο ένα λόγος για την πρόωρη γήρανση και εντείνει το πρόβλημα των ρυτίδων ακόμα περισσότερο. Το αντηλιακό λοιπόν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή πρόληψης και πρέπει να το φοράς ακόμα και τις ημέρες με συννεφιά. Λατρεύουμε το αντηλιακό NIVEA, SUN UV FACE BB CREAM SPF50 γιατί προστατεύει και καλύπτει ατέλειες.

DIY Time! Πες «αντίο» στις ρυτίδες με μια μάσκα ομορφιάς με μέλι και κακάο

ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ

CAUDALIE-VINOPERFECT-RADIANCE-SERUM-COMPLEXION-CORRECTING.jpg

Είναι το δυναμικό δίδυμο αντηλιακής και αντιοξειδωτικής προστασίας. Μαζί με το αντηλιακό σε προστατεύει από το οξειδωτικό στρες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και έτσι προστατεύεις την επιδερμίδα σου από τις ρυτίδες. Αγαπημένο μας είναι CAUDALIE, VINOPERFECT RADIANCE SERUM COMPLEXION CORRECTING

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

L'-OREAL-PARIS-REVITALIFT-FILLER.jpg

Είναι, όπως είπαμε πρόσφατα, το πιο ενυδατικό συστατικό και έτσι μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμφάνιση των ρυτίδων. Ναι, έχουμε περάσει στην βελτίωση. Χρησιμοποιώντας υαλουρονικό οξύ καθημερινά αποκτάς πιο ενυδατωμένο και άρα πιο λείο δέρμα. Αγαπημένες μας είναι οι αμπούλες L' OREAL PARIS, REVITALIFT FILLER που περιέχουν καθαρό υαλουρονικό οξύ.

ΡΕΤΙΝΟΛΗ

PIXI-OVERNIGHT-RETINOL-OIL.jpg

Η ρετινόλη είναι το συστατικό που κάνει τα πάντα και μία από τις «δυνάμεις» της είναι η ενίσχυση της παραγωγής του κολλαγόνου. Εντάσσοντάς τη λοιπόν στη βραδινή σου ρουτίνα βοηθάς το δέρμα σου να παράγει περισσότερο κολλαγόνο και αντιμετωπίζεις τις ρυτίδες προλαβαίνοντάς τις παράλληλα. Λατρεύουμε το λάδι PIXI, OVERNIGHT RETINOL OIL

Ναι, ο τρόπος που κοιμάσαι προκαλεί ρυτίδες – Διάβασε τι μπορείς να κάνεις