Μπορείς να απαλλαγείς οριστικά από την κυτταρίτιδα; Τι απαντούν οι ειδικοί

Μαρία Ροδίτη
Μπορείς να απαλλαγείς οριστικά από την κυτταρίτιδα; Τι απαντούν οι ειδικοί

Η όψη φλοιού πορτοκαλιού, η γνωστή κυτταρίτιδα, ταλαιπωρεί όλες μας λίγο-πολύ. Οι μύθοι και οι αλήθειες που πρέπει να γνωρίζεις.

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι το πρώτο θέμα συζήτησης με τις φίλες μας, κυρίως γιατί έρχεται η ώρα του μαγιό και των shorts, όμως και τον υπόλοιπο χρόνο μάς ταλανίζει. Τι; Η κυτταρίτιδα, φυσικά. Αυτή η όψη φλοιού πορτοκαλιού που δημιουργείται κυρίως ψηλά στους μηρούς μάς σπάει τα νεύρα και πολλές φορές κλονίζει την αυτοπεποίθησή μας.

Τι κρέμες βάζουμε, τι ειδικά μασάζ κάνουμε, τι τη διατροφή μας βελτιώνουμε και αλλάζουμε για να απαλλαγούμε… Μα τίποτα! Και τελικά, το ερώτημα είναι ένα: φεύγει ποτέ εξ ολοκλήρου η κυτταρίτιδα;

Dry brushing: Το μυστικό ομορφιάς της Gwyneth Paltrow κατά της κυτταρίτιδας

Τι λένε οι ειδικοί

Οι ειδικοί έχουν αποφανθεί ότι η κυτταρίτιδα είναι σχεδόν αδύνατο να εξαλειφθεί εντελώς. Βλέπεις, η κυτταρίτιδα προκαλείται από πολλούς φυσιολογικούς και ανατομικούς παράγοντες, αλλά παρόλο που χρησιμοποιείται μια μεγάλη ποικιλία θεραπειών, οι περισσότερες αποτυγχάνουν να αντιμετωπίσουν τη βασική αιτία της.

Τα καλά νέα, ωστόσο, είναι ότι ακόμα κι αν δεν μπορείς να εξαλείψεις την κυτταρίτιδα, υπάρχουν επιλογές που θα σε βοηθήσουν να απαλύνεις την εμφάνισή της. Για παράδειγμα, η καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει προσωρινά κάποια σύσφιξη του δέρματος, αλλά να ξέρεις ότι δεν θα επιλύσει πραγματικά το θέμα της κυτταρίτιδας. Θα δεις απλώς μία βελτίωση στην εμφάνιση του δέρματος.

Επιπλέον, τα προϊόντα με πεπτίδια βοηθούν στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου στο δέρμα, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας.

Ποιες γυναίκες εμφανίζουν κατά βάση κυτταρίτιδα

Κυτταρίτιδα μπορεί να έχουν γυναίκες με κάθε σωματότυπο, αλλά περισσότερη εμφανίζουν οι λευκές γυναίκες, καθώς επίσης και οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας. Τι ακριβώς, όμως, συμβαίνει με αυτήν την αλλαγή στο δέρμα;

kyttaritida_swma.jpg

Η κυτταρίτιδα οφείλεται λιγότερο σε «ελάττωμα» των λιποκυττάρων και περισσότερο στη δομή ανάμεσα στο λίπος και τις ίνες του δέρματος. Αυτές οι ίνες, στην ουσία, τραβούν προς τα κάτω το δέρμα, δημιουργώντας σχισμές και ανώμαλες επιφάνειες ή λακκάκια. Η ορατότητα της κυτταρίτιδας, όμως, εξαρτάται από την ποιότητα του δέρματος. Για να καταλάβεις, το πιο χαλαρό δέρμα θα εμφανίσει κυτταρίτιδα περισσότερο από το πιο παχύ δέρμα και άρα αυτή θα είναι πιο ορατή.