Long and healthy: 5 pro tips για να κάνεις τα μαλλιά σου να μακρύνουν γρηγορότερα

Long and healthy: 5 pro tips για να κάνεις τα μαλλιά σου να μακρύνουν γρηγορότερα
Armando Grillo/IMAXTREE.COM

Είτε έκοψες τα μαλλιά σου και θέλεις να τα μακρύνεις, είτε απλά θέλεις πλούσια, υγιή και μακριά μαλλιά, αυτά τα expert tips θα σε βοηθήσουν να πετύχεις αυτό που θέλεις, και να boostάρεις την υγεία των μαλλιών σου.

Τα μακριά μαλλιά, είναι κάτι που μπορεί να μην θέλουμε όλες, αλλά κάποια στιγμή τα έχουμε λαχταρήσει. Τα υγιή, πυκνά, πλούσια μαλλιά από την άλλη, είναι κάτι που όλες θέλουμε και –συχνά- έχουμε ανάγκη. Ωστόσο, καθημερινά τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται, και όχι μόνο από το συχνό styling ή το βούρτσισμα. Αν σκοπός σου είναι να μακρύνεις τα μαλλιά σου, να τα κάνεις πυκνά και υγιή, τότε πρέπει να ακολουθήσεις ένα σχέδιο δράσης που περιλαμβάνει πολλά περισσότερα από το απλό λούσιμο με ειδικά προϊόντα.

Marant-bty-S18-009.jpg

Είτε λοιπόν έκοψες τα μαλλιά σου και θέλεις να τα μακρύνεις, είτε απλά θέλεις πλούσια, υγιή και μακριά μαλλιά, έχουμε τα expert tips θα σε βοηθήσουν να πετύχεις αυτό που θέλεις, και να boostάρεις την υγεία των μαλλιών σου. Έχουμε και λέμε….

Η L’Oréal Professionnel δημιουργεί τα πρώτα virtual looks μαλλιών και μπαίνει στο Metaverse

#1 Η διατροφή σου

Η διατροφή σου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία και την ποιότητα των μαλλιών σου, όπως άλλωστε και για κάθε άλλο θέμα του σώματός σου. Το πρώτο βήμα στο «ταξίδι» σου για μακριά, πυκνά και υγιή μαλλιά πρέπει να είναι αλλαγές στη διατροφή σου.

AVO-FISH.jpg

Εμπλούτισε τα γεύματα και τα σνακ σου, με τροφές πλούσιες σε καλά λιπαρά όπως το ελαιόλαδο και τα Ω3. Οι τροφές που θα σε βοηθήσουν ιδιαίτερα είναι τα αβοκάντο, οι ξηροί καρποί και ο σολομός.

#2 Ένα extra boost

Η σωστή διατροφή είναι ευεργετική για το σώμα μας γενικά, ειδικότερα για τα μαλλιά ωστόσο, μπορεί να χρειάζεσαι λίγη επιπλέον βοήθεια. Εδώ έρχονται τα συμπληρώματα διατροφής να επισπεύσουν τη διαδικασία και να γεμίσουν το σώμα σου την ειδική θρέψη που έχει ανάγκη η τρίχα. Παρακάτω θα βρεις 5 προτάσεις που έχουμε δοκιμάσει και αγαπάμε.

#3 Η σωστή περιποίηση

Αν θέλεις να δεις βελτίωση στην υγεία, την εμφάνιση και φυσικά το μήκος των μαλλιών σου, θα πρέπει –προφανώς- να υιοθετήσεις και μία σωστή ρουτίνα περιποίησης. Αφού ξεκίνησες με το boost εκ των έσω, θα περάσεις στα εξωτερικά βοηθήματα, και πρέπει να βάλεις στο μπάνιο σου τα σωστά προϊόντα. Στην αγορά υπάρχουν shampoo, conditioners και μάσκες ειδικά μελετημένα για μαλλιά που χρειάζονται μήκος και πυκνότητα.

pexels-scandinavian-biolabs-8466380.jpg

Winter gold: Το χρυσό καστανό που έχουν λατρέψει οι stars – Από την Kaia Gerber μέχρι τη Zendaya

Όχι, μην ανησυχείς, δεν θα σε στείλουμε στο φαρμακείο (ακόμα) για ένα σετ προϊόντων που δεν θα σου προσφέρει απόλαυση. Τα παρακάτω –δοκιμασμένα- σαμπουάν (και η αντίστοιχη σειρά τους) είναι τέλεια για αυτό που θέλεις να πετύχεις.

#4 Κάνε το κάτι παραπάνω

Όταν λέμε κάτι παραπάνω, εννοούμε μασάζ. Ναι, μασάζ! Εκτός του ότι θα το απολαύσεις και θα κάνεις το μπάνιο σου πιο χαλαρωτικό, θα ενισχύσεις την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα του κεφαλιού. Το αίμα με τη σειρά του θα μεταφέρει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στον θύλακα και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα καλύτερη ποιότητα, πιο υγιή και λαμπερή τρίχα, ταχύτερη ανάπτυξη και γενικά όλα τα καλά μαζεμένα.

pexels-scandinavian-biolabs-8466479.jpg

#5 Μην ξεχνάς το σκαλπ σου

Το δέρμα του κεφαλιού (όπως και όλο το σώμα), έχει και εκείνο ένα πλούσιο μικροβίωμα από βακτήρια και μύκητες που είναι απαραίτητο για να διατηρηθεί το δέρμα - και τα μαλλιά που αναπτύσσονται – υγιή. Όταν υπάρχει ανισορροπία στο τριχωτό του κεφαλιού λοιπόν, δημιουργούνται δερματικά προβλήματα που επηρεάζουν αρνητικά την ανάπτυξη των μαλλιών. Δεν πρέπει λοιπόν να ξεχνάς την περιποίηση του σκαλπ σου, και ένας ορός (ναι, όπως αυτοί που φοράς στο πρόσωπο) θα σε βοηθήσει να του την προσφέρεις. Δες τους top στην παρακάτω gallery.

Το genius hack με τα δύο λαστιχάκια για όγκο στην αλογοουρά