Απόφυγε την υπερβολική ποσότητα & ακόμη 5 λάθη με το foundation για πιο φυσικό μακιγιάζ

Μαρία Ροδίτη
Απόφυγε την υπερβολική ποσότητα & ακόμη 5 λάθη με το foundation για πιο φυσικό μακιγιάζ
Matteo Scarpellini/launchmetrics.com/spotlight

Αναγνώρισε τα λάθη που κάνεις με το foundation και τα οποία σε κάνουν να φαίνεσαι σαν να φοράς μάσκα.

 

Το foundation είναι προϊόν που υπάρχει σε κάθε νεσεσέρ. Μπορεί όλες να μην το χρησιμοποιούμε καθημερινά, γιατί επιλέγουμε την πιο ελαφριά εκδοχή της BB cream, όταν όμως θέλουμε την τέλεια βάση, το προτιμάμε.

Μήπως, ωστόσο, σου έχει συμβεί να χρησιμοποιείς foundation και κάθε φορά να νιώθεις «παστωμένη»; Να βλέπεις το πρόσωπό σου στον καθρέφτη και να αισθάνεσαι ότι φοράς μάσκα, ότι υπάρχει μια υπερβολή και σίγουρα ότι δεν είναι natural το αποτέλεσμα; Όλες το έχουμε πάθει και πίσω από αυτόν τον «σοβά» να ξέρεις ότι εσύ βρίσκεσαι. Εννοώ, φυσικά, ότι έχεις κάνει κάποια λάθη με το foundation και τελικά δεν έχεις δημιουργήσει ένα σωστό, φυσικό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ σου.

Underpainting: To viral tiktok beauty hack που υπόσχεται τέλεια όψη χωρίς foundation

Τα λάθη που κάνεις με το foundation και δεν πετυχαίνεις ένα natural μακιγιάζ

Υπερβολική ποσότητα

Όταν έχεις ατέλειες, σημάδια και κοκκινίλες μάλλον βάζεις περισσότερο foundation από όσο χρειάζεσαι. Έτσι δεν είναι; Λάθος! Αυτή είναι δουλειά του concealer και το μόνο που καταφέρνεις εσύ είναι να «παστώνεσαι» χωρίς απολύτως κανέναν λόγο.

makeup.jpg

Δοκιμάζεις την απόχρωση foundation στο πίσω μέρος του χεριού

Είναι λάθος να δοκιμάζεις το foundation στο χέρι σου για να διαλέξεις τη σωστή απόχρωση. Κάθε φορά που πας σε κατάστημα καλλυντικών φρόντισε να κάνεις τη δοκιμή στο σημείο ανάμεσα στο πρόσωπο και τον λαιμό. Εκεί θα δείξει η σωστή απόχρωση.

Απλώνεις το concealer κάτω από το foundation

Αν απλώσεις το concealer πριν το foundation, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τα ανακατέψεις και τελικά να μην καλύψεις καμία ατέλεια. Κι αυτό, γιατί το concealer καλύπτει ατέλειες, ενώ το foundation το απλώνεις για να δημιουργήσεις μια ομοιόμορφη βάση. Οπότε, κάνε με αντίστροφη σειρά την εφαρμογή τους.

Δεν προετοιμάζεις σωστά το δέρμα

Αν το foundation «λιώνει» ή δεν είναι στη θέση του στο τέλος της ημέρας, σκέψου μήπως δεν κάνεις σωστή προετοιμασία στην επιδερμίδα. Τι σημαίνει αυτό; Κάνε σωστή skincare routine και μετά βάλει μέικ απ. Έτσι δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα θέμα.

Τελειώνεις την εφαρμογή του foundation στη γραμμή του σαγονιού

Για να μη φαίνεται παράταιρο το αποτέλεσμα, καλό είναι να τελειώνεις την εφαρμογή του foundation, όχι στη γραμμή του σαγονιού, αλλά κάτω από αυτό, στην αρχή του λαιμού.

Απλώνεις πολλή πούδρα

Η πούδρα είναι τέλειο προϊόν για να απλώσεις πάνω από το foundation, αλλά πρόσεχε μην το παρακάνεις. Για να βάζεις πάντα τη σωστή ποσότητα, απλώς χρησιμοποίησε ένα πινέλο και με απαλές κινήσεις πέρασε όλο το πρόσωπο.