Straight as an arrow: Προϊόντα και tips για το καλύτερο ίσιωμα που έκανες ποτέ

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Straight as an arrow: Προϊόντα και tips για το καλύτερο ίσιωμα που έκανες ποτέ

Όλα όσα θα χρειαστείς για να ισιώσεις τα μαλλιά σου like a pro και να παραμείνεις καλοχτενισμένη για τουλάχιστον 2 μέρες….

Μπορεί να χαιρόμαστε που ο καιρός κρύωσε και θα κάνουμε κανονικά -όχι τροπικά- Χριστούγεννα, το styling των μαλλιών μας όμως μας προβληματίζει-δυσκολεύει-εκνευρίζει. Βλέπεις, η υγρασία και το ψιλόβροχο είναι formidable εχθροί, κυρίως αν το go to χτένισμά σου για κάθε μέρα είναι το ίσιωμα.

Τα ίσια μαλλιά, αν δεν είναι φυσικά ίσια, δεν παραμένουν ίσια (πόσες φορές έγραψα τη λέξη ίσια;) με αυτόν τον καιρό. Ακόμα και τα ίσια μαλλιά όμως, δεν παραμένουν λεία και φριζάρουν. Αντιμετωπίζουμε λοιπόν όλες (σγουρομάλλες ή μη) το ίδιο πρόβλημα: Δεν κρατάει το ίσιωμα.

via GIPHY

Μιας λοιπόν που ο Δεκέμβριος είναι εδώ και οι γιορτές επιβάλλουν λίγο πιο γιορτινές εμφανίσεις, αλλά και περιποιημένα μαλλιά, αποφασίσαμε να βοηθήσουμε την κατάσταση, τόσο με pro tips που έχουμε συλλέξει ανά τα χρόνια, όσο και με προϊόντα κλειδί, που καταπολεμούν το φριζάρισμα, βοηθούν στο ίσιωμα και διατηρούν το χτένισμα. Έχουμε και λέμε λοιπόν...

Budapest-Select-bbt-F22-063.jpeg

Άσε το conditioner και πιάσε τη μάσκα

Τον χειμώνα τα μαλλιά σου χρειάζονται επιπλέον θρέψη και αναδόμηση. Σε περίπτωση που δεν το ήξερες, η τρίχα φριζάρει όταν εισχωρούν τα μικροσκοπικά μόρια της υγρασίας ανάμεσα από τα λέπια της. Αυτό που θέλουμε λοιπόν, είναι να «κλείσουμε» καλά τα λέπια, για αν μην μπορεί η υγρασία να περάσει. Η μάσκα λοιπόν είναι μονόδρομος. Άσε το conditioner και επίλεξε μία καλή μάσκα που θα χρησιμοποιείς σε κάθε λούσιμο.

Extra tip: Οι μάσκες για βαμμένα μαλλιά, στοχεύουν ακριβώς σε αυτό το «κλείσιμο» των λεπιών, προκειμένου να προστατεύσουν το χρώμα. Προτίμησέ τις λοιπόν, ακόμα και αν δεν βάφεις τα μαλλιά σου.

15 μάσκες για βαμμένα μαλλιά που θα διατηρήσουν το χρώμα σου super fresh ανάμεσα στις βαφές

Akris-bbt-S23-067.jpeg

Μην το παρακάνεις με τη θερμότητα

Τα μαλλιά σου δεν είναι croissant για να τα «ψήσεις». Όσο περισσότερο τα παιδεύεις με το σεσουάρ ή με την πρέσα, δεν διασφαλίζεις το ίσιωμά σου αλλά τα αφυδατώνεις, και ξέρεις τι κάνει η αφυδάτωση; Ανασηκώνει τα λέπια της τρίχας! Μην τα παιδεύεις λοιπόν και φρόντισε να τα προστατεύσεις από τη θερμότητα. Και μην φοβάσαι, δεν θα χρειαστεί να βάλεις 32 προϊόντα, αυτά που σου έχουμε παρακάτω τα κάνουν όλα ΚΑΙ προστατεύουν από τα θερμά εργαλεία.

Extra tip: Επένδυσε σε ένα εργαλείο ισιώματος ή ένα σεσουάρ που έχει ελεγχόμενη θερμότητα. Τα 2 αγαπημένα μας είναι τα παρακάτω…

Ο Sam McKnight ξέρει

Αν δεν ξέρεις τον Sam McKnight σπεύσε να διαβάσεις την φανταστική συνέντευξη που το κάναμε για να μάθεις και να θαυμάσεις. Ένα από τα tips του Sam λοιπόν για ίσιωμα που κρατάει για πάντα, είναι να ψεκάζεις την κάθε τούφα με ε-λά-χι-στη λακ πριν περάσεις την πρέσα από πάνω της. Το δοκιμάσαμε και είναι πραγματικά σωτήριο.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Μία εφόλης της ύλης συνέντευξη με τον Sam McKnight

Όσο για τα προϊόντα…

Στην αγορά υπάρχουν πραγματικά δεκάδες (για να μην πούμε εκατοντάδες) που υπόσχονται ίσιωμα με ένα πέρασμα. Ξέχασέ τα όλα. Το πρόβλημα του ισιώματος τον χειμώνα είναι η υγρασία που κάνει τα μαλλιά εύπλαστα και ατίθασα, που τα φριζάρει και σε κάνει να μοιάζεις σα να πάλεψες με νύχια και με δόντια για την τελευταία προσφορά στο TOPSHOP του Λονδίνου. Παρακάτω σου έχουμε όλα τα προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις το καλύτερο ίσιωμα ever, σε συνδυασμό πάντα με τα παραπάνω tips. Enjoy Queen….

OLAPLEX, NO.6 BOND SMOOTHER

Επανορθωτική θεραπεία styling που δεν ξεβγάζεται, για λείανση, μείωση του φριζαρίσματος και πιο γρήγορο στέγνωμα με το σεσουάρ.

VIRTUE, FRIZZ BLOCK™

Ανάλαφρο spray που «θωρακίζει» την τρίχα ενάντια στο φριζάρισμα, προστατεύει από τη θερμότητα και την UV ακτινοβολία, και χαρίζει λεία μαλλιά που κρατάνε πολύ.

COLOR WOW, DREAM COATSUPERNATURAL SPRAY

Spray styling, εμπνευσμένο από την τεχνολογία των υφασμάτων, που ενεργοποιείται από τη θερμότητα, και σφραγίζει κάθε τούφα με ένα «αδιάβροχο φιλμ». Χαρίζει υπέροχη λάμψη και μεταξένια απαλότητα ενώ προστατεύει από το φριζάρισμα για 3 λουσίματα.

COCO & EVE, LIKE A VIRGIN MIRACLE HAIR ELIXIR

Ένα τροπικό μείγμα με καρύδα, παπάγια, μανγκοστίν, φραγκόσυκο και υαλουρονικό οξύ, που μαλακώνει τα μαλλιά χωρίς να τα βαραίνει και χαρίζει τέλεια λείανση.

LIVING PROOF, PERFECT HAIR DAY 5-IN-1 STYLING TREATMENT

Ένα προϊόν θεραπείας και styling, που λειαίνει, ενισχύει τον όγκο, βελτιώνει τη λάμψη και ταυτόχρονα προστατεύει τα μαλλιά από τη φθορά που προκαλεί η θερμότητα.

L'OREAL PROFESSIONNEL, TECNI ART LISS CONTROL PLUS

Oρός εντατικής λείανσης που ελέγχει το φριζάρισμα και χαρίζει αποτέλεσμα λείανσης και απαλότητας που διαρκεί.

AVEDA, SMOOTH INFUSION™ PERFECT BLOW DRY

Ανάλαφρο spray που θωρακίζει κάθε τρίχα ξεχωριστά προστατεύοντας τα μαλλιά από την υγρασία και το φριζάρισμα, κάνοντάς τα 5 φορές πιο στιλπνά και λεία.

KÉRASTASE, DISCIPLINE SPRAY FLUIDISSIME

Με ελαφριά αλλά ισχυρή σύνθεση, που χαρίζει 72 ώρες προστασίας από το φριζάρισμα, καθώς και από τη θερμότητα και την υγρασία.

SEBASTIAN PROFESSIONAL, TAMING ELIXIR SERUM

Ελαφρύ προϊόν styling που ενυδατώνει σε βάθος και τιθασεύει τα μαλλιά, χαρίζοντας λείανση και προστασία από την υγρασία.

BUMBLE AND BUMBLE, STRAIGHT BLOW DRY

Mη λιπαρή κρέμα που βοηθά στην ίσιωμα των μαλλιών, δαμάζει τις ατίθασες τούφες και προστατεύει τα μαλλιά από τη θερμότητα και την υγρασία.