Κλάμερ: Το hero αξεσουάρ για να μη σπάνε τα μαλλιά από το κρύο & όλο το hair inspo που χρειάζεσαι

Μαρία Ροδίτη
Κλάμερ: Το hero αξεσουάρ για να μη σπάνε τα μαλλιά από το κρύο & όλο το hair inspo που χρειάζεσαι
Instagram: @glowhair_studio

Το κλάμερ- εκτός από hot trend στα μαλλιά – είναι και το αξεσουάρ που μπορεί να σώσει την τρίχα σου από τη φθορά και το σπάσιμο λόγω χαμηλής θερμοκρασίας.

Τα 90’s έχουν κάνει δυναμικό comeback τα τελευταία χρόνια όσον αφορά τη μόδα και την ομορφιά. Και όταν στην ομορφιά μιλάμε για 90’s αναφερόμαστε στα αξεσουάρ μαλλιών, όπως τα scrunchies, οι oversized στέκες, τα hairclips και, φυσικά, τα κλάμερ ή αλλιώς… clawclip.

Όπως κατάλαβες και από τον τίτλο του θέματος, σήμερα θα μιλήσουμε για τα κλάμερ, το αγαπημένο hair accessory που όλες είχαμε όταν πηγαίναμε σχολείο. Εγώ τουλάχιστον το φορούσα πρωί και βράδυ, στο σχολείο και στο σπίτι. Και να που τώρα πάλι επιστρέφει όχι μόνο για να μας χαρίσει dreamy χτενίσματα, αλλά και για να προστατεύσει τα μαλλιά μας.

Το genius TikTok hack με το κλάμερ που θα κάνει πιο stylish το χτένισμά σου

Πώς το κλάμερ προστατεύει την τρίχα περισσότερο από ένα λαστιχάκι

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή! Ο χειμώνας μπορεί να είναι «σκληρός» με τα μαλλιά μας λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών στην ατμόσφαιρα. Κι αυτό, γιατί οι εναλλαγές της εσωτερικής και εξωτερικής θερμοκρασίας κάνουν τα μαλλιά να χάνουν τη λάμψη και τον όγκο τους, ενώ ο ξηρός, παγωμένος αέρας έχει ως συνέπεια την αφυδάτωση του δέρματος στο τριχωτό της κεφαλής και κατ' επέκταση στα μαλλιά.

https://www.instagram.com/p/ClqTGNfJ7M1

Σκέψου, λοιπόν, όσο συμβαίνουν όλα αυτά – τα οποία και δεν μπορείς να αποφύγεις- εσύ να χρησιμοποιείς λαστιχάκια για κότσους και αλογοουρές. Disaster! Κάνεις τα μαλλιά σου αυτόματα πιο επιρρεπή στο σπάσιμο και στη φθορά. Και, σίγουρα, αυτό δεν το θέλεις.

Κάπου εδώ έρχεται το αγαπημένο σε όλα τα 90’s girls κλάμερ, να προστατεύσει τα μαλλιά και να σου χαρίσει περισσότερο στυλ. Γιατί το clawclip είναι φιλικό στην τρίχα, δεν την τραβάει, άρα δεν την αφήνει να σπάσει και να ταλαιπωρηθεί. Όσο για ιδέες hairstyles; Μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα.

Πάμε για hair inspo με… κλάμερ

Στην παρακάτω gallery θα πάρεις ιδέες για το πώς να πιάσεις τα μαλλιά σου με κλάμερ και να είσαι stylish τον χειμώνα, προστατεύοντας συγχρόνως την τρίχα σου. Θέλεις banana bun; Θέλεις half up ή ατημέλητο κότσο; Ξεκίνα το scroll και κράτα τα απαραίτητα screenshots.