Back to basics! Tips για να διαλέξεις το σωστό concealer και να το φορέσεις σωστά

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Back to basics! Tips για να διαλέξεις το σωστό concealer και να το φορέσεις σωστά

Το concealer είναι ένα από τα essentials, τα απόλυτα must haves δηλαδή, που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ μας και σου εξηγούμε πώς θα διαλέξεις το σωστό και πώς θα το χρησιμοποιήσεις σωστά.

Οφείλω να ομολογήσω (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη) ότι το concealer ΔΕΝ ήταν ένα από τα essentials στο νεσεσέρ μου. Pause for shock effect. Δεν το χρειαζόμουν ιδιαίτερα ή νόμιζα ότι δεν το χρειάζομαι. Έδινα περισσότερη έμφαση στο ρουζ, αλλά η αλήθεια είναι ότι χρειαζόμουν το concealer όπως ο βασιλικός θέλει νερό τον Αύγουστο. Παρ’ όλο που δεν ήμουν φανατική του concealer ωστόσο, ήξερα πόσο σημαντικό είναι για τα περισσότερα κορίτσια, και –πλέον- για εμένα.

Jarel-Zhang-emn-S20-011.jpg

Genius! 5 tips για να μην «σπάει» το concealer κάτω από τα μάτια σου

Κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα και τα καλύτερα concealers για τα οποία θα σου μιλήσω πιο κάτω. Βλέπεις, concealer από concealer διαφέρει, όπως διαφέρουν και οι συστάσεις αλλά και το χρώμα τους. Όλα αυτά τα είχα συζητήσει με τους φίλους και τις φίλες makeup artists, αλλά τα ανακάλυψα και μόνη μου, από την ημέρα που άρχισα να χρησιμοποιώ αυτό το –κατά τα άλλα- «μαγικό» προϊόν. Να λοιπόν τι ήξερα από τις αλλεπάλληλες κουβέντες μου με τους pros, και τι έμαθα μόνη μου.

Το σωστό χρώμα

Το ιδανικό χρώμα για εσένα είναι ακριβώς ίδιο με το χρώμα της επιδερμίδας σου ή ελάχιστα πιο σκούρο. ΟΧΙ πιο ανοιχτόχρωμο. Τα ανοιχτόχρωμα concealers τονίζουν τους μαύρους κύκλους περισσότερο και δεν καλύπτουν τα σπυράκια. Και όχι, δεν είναι απαραίτητο ότι ξέρεις τι χρώμα είναι η επιδερμίδα σου. Ρώτα λοιπόν τις ειδικούς στα counters, αυτό έκανα και εγώ και έμαθα ότι το δέρμα μου είναι 2 τόνους πιο σκούρο από ότι θεωρούσα.

Murad-HC-bbt-F22-033.jpg

Colour Correctors: Τι κάνει το κάθε ένα και πώς θα τα χρησιμοποιήσεις σωστά

Η σωστή σύνθεση

Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, χρειάζεσαι ένα κρεμώδες προϊόν. Αν έχεις λιπαρό δέρμα, ένα υδαρό και πιο ελαφρύ είναι κατάλληλο για εσένα. Σε αντίθεση με το τι μπορεί να νομίζεις, η πιο παχιά σύνθεση, δεν ισούται με περισσότερη κάλυψη.

Η σωστή τοποθέτηση

Για να καλύψεις τους μαύρους κύκλους, πρέπει να δημιουργείς ένα ανάποδο τρίγωνο κάτω από τα μάτια σου, όχι ένα ημικύκλιο. Ακόμα, πρέπει να βάζεις λίγο στην εσωτερική γωνία, ακριβώς στο πλάι της μύτης σου, για να φωτίσεις τυχόν σκιές.

Eftychia-ham-S20-011.jpg

Η σωστή τεχνική

Μην τρίβεις το προϊόν με τα δάχτυλά σου, κάνε ταμποναριστές κινήσεις και θα δεις πολύ μεγαλύτερη διαφορά. Αν πάλι δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τα χέρια σου, κάνε και πάλι ταμποναριστές κινήσεις με το σφουγγαράκι ή κοφτές, καθοδικές κινήσεις με το πινέλο σου.

Και μην ξεχνάς

Βάζε πάντα κρέμα ματιών πριν από το κονσίλερ, αν δεν θέλεις να φαίνεται ότι έχεις προσπαθήσει να κρύψεις τα ξενύχτια και τα κοκτέιλ που ήπιες το προηγούμενο βράδυ, και πούδρα από πάνω για να το σταθεροποιήσεις όσο καλύτερα μπορείς.

Akris-bbt-S23-079.jpg

#tbt Ήξερες ότι το κονσίλερ ΔΕΝ φτιάχτηκε για μαύρους κύκλους; Θα σου τα πούμε όλα…