5 bronzers και 5 tips για να είσαι summery ακόμα και στη βροχή

Μαρία Ροδίτη
5 bronzers και 5 tips για να είσαι summery ακόμα και στη βροχή
Salvatore Dragone/launchmetrics.com/spotlight

Η κακοκαιρία Ilina δεν θα σε πτοήσει από το να είσαι το απόλυτο summer girl.

Η κακοκαιρία Ilina «σαρώνει» τη χώρα με τις βροχές και τις καταιγίδες- σε ορισμένες περιοχές- να συνεχίζονται από χτες. Συννεφιά υπάρχει παντού και το σκηνικό απριλιάτικο σίγουρα δεν το λες. Πιο πολύ σε φθινόπωρο θυμίζει, όμως αυτό δεν χρειάζεται να σε πτοεί.

Ναι, θα ντυθείς καλά για να μην την «αρπάξεις» λίγο πριν το Πάσχα- αυτό μας έλειπε τώρα- αλλά δεν χρειάζεται να καταπιεστείς όσον αφορά το μακιγιάζ. Αν έχεις μπει σε summer mood ήδη, επειδή η άνοιξη ημερολογιακά ήρθε, και αν θέλεις αυτό να αποτυπώνεται στο μακιγιάζ σου, δεν το απαγορεύει κανένας. Και summery μπορείς να είσαι και bronzer να φοράς για ηλιοκαμένη και sexy όψη. Το θέμα, βέβαια, είναι να το φοράς σωστά, ώστε το αποτέλεσμα να μη δείχνει παράταιρο.

Brontouring: Η νέα τεχνική μακιγιάζ που χαρίζει ηλιοκαμένο & σμιλεμένο πρόσωπο μαζί

Και αυτά τα 5 tips θα σε σώσουν

#1 Επίλεξε bronzer έναν τόνο πιο σκουρόχρωμο από το δέρμα σου

Αν έχεις σταρένια ή σκουρόχρωμη επιδερμίδα και κάνεις ένα μικρό λαθάκι με το bronzer, κάπως θα το σώσεις. Αν είσαι, όμως, πολύ λευκή… θα υπάρχει θέμα. Γι’ αυτό και πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική στην επιλογή της απόχρωσης του bronzer. Να διαλέξεις, δηλαδή, αυστηρά έναν τόνο πιο σκούρο από την επιδερμίδα σου, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ομοιόμορφο.

bronzer.jpg

#2 Προτίμησε bronzer σε πούδρα

Τα υγρά και κρεμώδη bronzers είναι υπέροχα, αλλά… μόνο για το καλοκαίρι. Τις υπόλοιπες εποχές, ακόμα κι αν το δέρμα σου είναι ξηρό, πρέπει να επιλέγεις μόνο bronzer σε πούδρα. Μην ξεχνάς ότι η πούδρα «συγχωρεί» περισσότερα λάθη.

#3 Προσοχή στο πινέλο

Το ιδανικό πινέλο για να απλώσεις σωστά το bronzer σου είναι το kabuki (κοντό και με πυκνές τρίχες). Με αυτό ελέγχεις καλύτερα την ποσότητα και τοποθετείς το bronzer στα σωστά σημεία.

#4 Βάλε bronzer στα σωστά σημεία

Bronzer βάζεις μόνο σε ζυγωματικά, στη ράχη της μύτης, στους κροτάφους και σβήνεις πολύ ελαφριά στο πηγούνι.

bronzer_tips.jpg

#5 Last but not least… αυτοσυγκράτηση

Περισσότερο bronzer δε σημαίνει περισσότερο μαύρισμα. Επειδή ακόμα δεν έχεις βγει στον ήλιο και δεν έχεις καθόλου φυσικό μαύρισμα, πρέπει να είσαι φειδωλή στη χρήση του. Ξεκίνα, λοιπόν, βάζοντας μικρή ποσότητα. Καλύτερα σιγά-σιγά να «χτίζεις» παρά να βάζεις πολύ και μετά να πρέπει να διορθώσεις.

Shopping time

Και αφού έμαθες τα πιο χρήσιμα tips για σωστή εφαρμογή bronzer, ήρθε η ώρα να δεις και 5 τέλεια προϊόντα στην παρακάτω gallery. Ξεκίνα το scroll και ενημερώσου πριν πας για beauty shopping.