Brontouring: Η νέα τεχνική μακιγιάζ που χαρίζει ηλιοκαμένο & σμιλεμένο πρόσωπο μαζί

Μαρία Ροδίτη
Brontouring: Η νέα τεχνική μακιγιάζ που χαρίζει ηλιοκαμένο & σμιλεμένο πρόσωπο μαζί
Filippo Fortis/IMAXTREE.COM

Το brontouring έχει γίνει viral στο TikTok! Είναι, όμως, ιδανικό για όλες;

Κάθε τρεις και λίγο ξεπετάγονται νέα tips, tricks & τάσεις στο TikTok τόσο στον κόσμο της μόδας όσο και της ομορφιάς. Το τελευταίο beauty trend της πλατφόρμας; Το brontouring, το οποίο έχουν λατρέψει τόσο η Hailey Bieber όσο και η Kim Kardashian. Ναι, καλά κατάλαβες! Είναι ο συνδυασμός των λέξεων bronzer + contouring. Μιλάμε, λοιπόν, για τη «συνάντηση» του faux μαυρίσματος της επιδερμίδας (aka bronzer) με το σμιλεμένο περίγραμμα (aka contouring)... Μια beauty «σύμπραξη», βέβαια, που ίσως να μην κολακεύει όλα τα κορίτσια.

Body contouring: Τι είναι και πώς θα το κάνεις σωστά για να δημιουργείς sexy summer looks

Τι ακριβώς είναι το brontouring

Στα τέλη της δεκαετίας του 2000 η Kim Kardashian «λάνσαρε» την τεχνική contouring και έκανε όλες τις γυναίκες να τρέξουν στα καταστήματα καλλυντικών, να αγοράσουν προϊόντα contour και να σμιλέψουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Να κάνουν πιο έντονα τα ζυγωματικά τους, να «κρύψουν» το μακρύ πηγούνι, να δημιουργήσουν γωνίες εκεί που δεν υπήρχαν.

Από την άλλη, το bronzing το ξέραμε πάντα και είχε να κάνει με την ψευδαίσθηση μαυρίσματος και τη δημιουργία sunkissed εφέ στην επιδερμίδα του προσώπου. Αυτές οι δύο τεχνικές τώρα γίνονται ένα και αποκαλούνται… brontouring. Τι κάνει, λοιπόν, το brontouring; Συνδυάζει τις δύο τεχνικές και εξασφαλίζει τέλεια ζυγωματικά και sunkissed όψη.

Πώς θα πετύχεις το brontouring

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι μόνο με ένα προϊόν μπορείς να πετύχεις το brontouring και αυτό δεν είναι άλλο από το bronzer. Χρησιμοποιείς, λοιπόν, το bronzer στα σημεία-«κλειδιά», όπως η κορυφή των ζυγωματικών, η κορυφή του μετώπου, τα βλέφαρα, η μύτη και το περίγραμμα του πηγουνιού.

Στη συνέχεια, σβήνεις με το πινέλο κι έχεις αυτό το σμιλεμένο και sunkissed αποτέλεσμα που θέλεις. Είναι, όμως, τελικά αυτό απόλυτα φυσικό; Ή μήπως είναι λίγο παράταιρο;

Θα σου μιλήσω ως κορίτσι που δεν μαυρίζει ποτέ, ποτέ, ποτέ. Και θα σου πω πως αν είσαι ολόλευκη και κάνεις brontouring, είναι σχεδόν απίθανο να μη φανεί η διαφορά με το υπόλοιπο σώμα και την επιδερμίδα σου.

Φαντάζεσαι, δηλαδή, στο πρόσωπο να είσαι ηλιοκαμένη και στο υπόλοιπο σώμα λευκή σαν το γάλα; #Tragic! Σκέψου καλά, λοιπόν, πριν δοκιμάσεις αυτήν την τεχνική που έχει γίνει viral στο TikTok. Δεν είναι όλες οι τάσεις που βλέπουμε στα social media για όλους, άλλωστε!