Σπυράκια στα φρύδια: Γιατί εμφανίζονται, τι φταίει και τι μπορείς να κάνεις για αυτά

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Σπυράκια στα φρύδια: Γιατί εμφανίζονται, τι φταίει και τι μπορείς να κάνεις για αυτά

Κι όμως, τα σπυράκια στα φρύδια είναι πολύ αληθινό πρόβλημα και ένα από τα πιο ενοχλητικά ever. Διάβασε τι φταίει και πώς θα τα αντιμετωπίσεις.

Τα σπυράκια είναι ανεπιθύμητα σε κάθε περίπτωση. Είτε εμφανιστούν στο μέτωπο, το πιγούνι τα μάγουλα, την πλάτη… Μερικές φορές ωστόσο, εμφανίζονται και σε περίεργα μέρη όπως για παράδειγμα τα φρύδια μας. Αυτά τα σπυράκια -αν μας ρωτάς- είναι τα πιο ενοχλητικά. Κρύβονται κάτω από τις τρίχες των φρυδιών και πονούν περισσότερο από άλλα, όμως δεν είναι δύσκολο να φύγουν. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Blumarine-fsh-S23-117.jpeg

Η περιοχή των φρυδιών, είναι ένα σημείο που δεν έχει πολλούς σμηγματογόνους αδένες και έτσι μας πιάνουν απροετοίμαστες όταν εμφανίζονται. Συνήθως, προκύπτουν μετά από την αποτρίχωση με κερί (την οποία λατρεύουμε) όπως και άλλα σπυράκια σε περιοχές που αποτριχώνουμε. Τι γίνεται όμως αν δεν κάνεις κερί στα φρύδια και τα βγάζεις με το τσιμπιδάκι σου; Ίσως να φταίει και κάποιο προϊόν που χρησιμοποιείς ή απλά δεν κάνεις καλό ντεμακιγιάζ.

Lanvin-bbt-S23-040.jpeg

10 μολύβια φρυδιών για πολύ μελαχρινά κορίτσια

Τι φταίει;

Τα μολύβια είναι συνήθως πιο ασφαλή από τα τζελ, τις πούδρες και τις μάσκαρα γιατί οι φόρμουλές τους δεν περιέχουν συστατικά που φράσσουν τους πόρους και έτσι δεν προκαλούν σπυράκια. Είναι πιο πιθανό να αντιδράσει η επιδερμίδα σου αν φορέσεις ένα «βαρύ» προϊόν όπως για παράδειγμα μία πομάδα, παρά ένα λεπτό μολύβι. Αν μάλιστα δεν κάνεις καλό ντεμακιγιάζ και δεν φροντίζεις να σαπουνίσεις τα φρύδια σου (ναι, χρειάζεται), τα συσσωρευμένα προϊόντα, το σμήγμα, ο ιδρώτας κοκ, θα καταλήξουν να γίνονται τροφή για τα βακτήρια που προκαλούν σπυράκια. Τα προϊόντα που χρησιμοποιείς λοιπόν, και ο λάθος καθαρισμός, μπορεί να είναι ο ένοχος. Περίμενε όμως. Παίζει ρόλο και το είδος της ατέλειας που έχει εμφανιστεί.

Akris-bbt-S23-031.jpeg

Αν παρατηρήσεις πως δημιουργούνται κύστες και όχι απλά μικρά σπυράκια με πύον, τότε κάτι άλλο μπορεί να συμβαίνει, και ο γιατρός σου είναι ο μόνος που μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτή την περίπτωση. Αν λοιπόν, τα σπυράκια που έχεις βγάλει είναι εσωτερικά και πονούν, τότε είναι καλό να κλείσεις ένα ραντεβού με τον δερματολόγο σου για να προσδιορίσει εκείνος τα αίτια και να σου προτείνει σχέδιο δράσης.

caudalia.png

Σε κάθε περίπτωση ο πολύ καλός καθαρισμός και η επιμονή στην περιοχή των φρυδιών είναι απαραίτητος, και ασφαλώς η σωστή υγιεινή των προϊόντων και των εργαλείων σου επιβάλλεται. Για να τα απομακρύνεις άμεσα από την άλλη, το Caudalie Vinopure Salicylic Spot Solution θα σε βοηθήσει, είναι η νέα μας εμμονή.

#PFW: 90s όγκος στα μαλλιά, no makeup μακιγιάζ και καφέ μολύβι στα φρύδια – Τα πιο cool looks του ΣΚ