Mellow Yellow! Το κίτρινο είναι ό, τι πρέπει και για τα χειμωνιάτικα μανικιούρ trust us

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Mellow Yellow! Το κίτρινο είναι ό, τι πρέπει και για τα χειμωνιάτικα μανικιούρ trust us

Μπορεί το κίτρινο να θεωρείται καλοκαιρινό χρώμα είναι όμως τέλεια επιλογή αν θέλεις ένα κομψό pop of color για το χειμερινό σου μανικιούρ.

Ακόμα και αν δεν ξέρεις πολλά για τον Vincent Van Gogh, σίγουρα έχεις ακούσει το όνομά του και το ότι είναι ένας από τους σπουδαιότερους ζωγράφους όλων των εποχών. Ο Vincent Van Gogh λοιπόν λάτρευε το κίτρινο. Λέγεται μάλιστα ότι έτρωγε κίτρινη μπογιά προκειμένου να βάλει μέσα του λίγη ευτυχία.

Θεωρούσε ότι το κίτρινο θα μπορούσε να γοητεύσει τον Θεό και το χρησιμοποιούσε σχεδόν σε κάθε πίνακά του, ενώ ήταν το βασικό χρώμα των πορτραίτων που έφτιαχνε με θέμα τον εαυτό του.

1280x1682.jpeg

Πίνακας με την ονομασία «Ηλιοτρόπια». Είναι είναι από τους πιο γνωστούς του. Τον έκανε στην Arles, στη νότια Γαλλία, το 1888-1889. Ο Vincent ζωγράφισε συνολικά πέντε μεγάλους καμβάδες με ηλιοτρόπια σε ένα βάζο, με τρεις αποχρώσεις του κίτρινου και τίποτα άλλο.

Όπως αντιλαμβάνεσαι λοιπόν, σήμερα θα μιλήσουμε για το κίτρινο στο μανικιούρ αλλά δεν θα σε παραπέμψουμε σε όμορφα σχέδια ακόμα, αλλά θα σου πούμε λίγα παραπάνω πράγματα για αυτό το τόσο όμορφο, πολύπλοκο και αντιφατικό χρώμα που, ίσως να θεωρείς ότι είναι -αυστηρά- μέρος της καλοκαιρινής παλέτας.

Οι αντιφάσεις και η πολυπλοκότητα του κίτρινου

Το κίτρινο έχει έντονους και πολύ συναισθηματικούς συμβολισμούς. Μπορεί να σου φέρει στο μυαλό τον ζεστό ήλιο, που αγκαλιάζει το σώμα σου το καλοκαίρι, και το γλυκό κελάηδισμα ενός καναρινιού. Είναι ωστόσο, είναι ένα απατηλά περίπλοκο χρώμα.

Οι αποχρώσεις του μπορεί να είναι απαλές σαν αυτές που έχει το βούτυρο ή έντονες σαν τα πέταλα μίας μαργαρίτας. Αν αλλάξεις όμως την απόχρωση μπορεί να δημιουργήσεις πολύ διαφορετικούς συνειρμούς. Το κίτρινο, μπορεί πολύ εύκολα να συμβολίσει την ασθένεια για παράδειγμα.

Nailspiration Sunday! 10 μαυρόασπρα μανικιούρ για να αποχαιρετίσουμε τον Σεπτέμβριο

van-gogh.jpeg

Το κίτρινο λοιπόν, προκαλεί αντιθέσεις. Από τη θετική πλευρά του, έχει συνδεθεί με το θάρρος και την γενναιότητα σε ορισμένους ανατολικούς πολιτισμούς. Για παράδειγμα, ως υπόσχεση γενναιότητας, οι αρχαίοι Ιάπωνες πολεμιστές φορούσαν ένα κίτρινο χρυσάνθεμο.

Από την άλλη πλευρά, το κίτρινο έχει συσχετισμούς που είναι αρνητικοί. Συμβολίζει τη ζήλια στη γαλλική κουλτούρα, τη θλίψη στην ελληνική κουλτούρα, το θάνατο και το πένθος σε πολλούς πολιτισμούς της Λατινικής Αμερικής. Χρησιμοποιήθηκε επίσης για τη σηματοδότηση των Εβραίων στη Ναζιστική Γερμανία, ενώ στη Γαλλία του 10ου αιώνα, οι πόρτες των εγκληματιών και των προδοτών ήταν βαμμένες κίτρινες.

velvetdynasty_252690453_407477097650347_5592251045458846139_n.jpeg

Yellow Nails

Στα νύχια ειδικότερα, το κίτρινο έχει ταυτιστεί με τους σε λεκέδες από το κάπνισμα και έχει αποκτήσει κακή φήμη. Ναι, είναι πράγματι ένα περίπλοκο χρώμα, αλλά μετά από μία τρικυμιώδη σχέση μαζί του, έφτασα να το λατρέψω (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη). Με βοήθησε ο Van Gogh και οι συνειρμοί του καλοκαιριού μέχρι να φτάσω σε αυτή την αγάπη αλλά, σήμερα συνειδητοποίησα ότι δεν είναι αυστηρά καλοκαιρινό χρώμα.

Μπορεί να δώσει μία φωτεινή πινελιά στην μουντή παλέτα του χειμώνα γι΄αυτό το επέλεξα σαν θέμα του σημερινού nailspiration και μακρηγορώ τόσο για αυτό. Ανεξάρτητα λοιπόν από τη σχέση σου με αυτό το αντικρουόμενο χρώμα, θέλω να κάνεις ένα scroll και να δεις τα πιο όμορφα χειμερινά #YellowNailArt.

#Facts: To λευκό είναι το πιο chic nail art που μπορεί σαν κάνεις τον χειμώνα