Cleansing balms: Γιατί χρειάζεσαι ένα στην skincare routine σου και ποια είναι τα καλύτερα

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Cleansing balms: Γιατί χρειάζεσαι ένα στην skincare routine σου και ποια είναι τα καλύτερα

Τα balm καθαρισμού μπορεί να ακούγονται… overkill ακόμα και για τις beauty addicts, αλλά θέλουμε να διαβάσεις προσεκτικά αυτό το άρθρο, γιατί κάτι μας λέει ότι θα τα λατρέψεις (όπως και εμείς).

Ο καθαρισμός και το ντεμακιγιάζ για πολλές γυναίκες είναι ένα ανιαρό κομμάτι του skincare, το οποίο πρέπει να κάνουν. Είναι αλήθεια, πρέπει να καθαρίζουμε σχολαστικά το πρόσωπό μας πρωί και βράδυ, αλλά συχνά δεν έχουμε καμία όρεξη. Εδώ στο beauty department ωστόσο, είμαστε skincare junkies και αναζητούμε μονίμως τρόπους αφενός για να κάνουμε το skincare απόλαυση και αφετέρου για να κάνουμε το πιο αποτελεσματικό skincare. Γι’ αυτό, ένα έχουμε να πούμε: Αν βρεις το κατάλληλο balm καθαρισμού θα πάψεις να βαριέσαι και θα ανυπομονείς για τον καθημερινό σου καθαρισμό.

THE Goodlife SERUM: Ο ορός περιποίησης που θα σε αναζωογονήσει και θα σε μυήσει στο ευ ζην

Clenasing-Oil-vs-Cleansing-Balm-Siapa-Juaranya.webp

Τα cleansing balms βλέπεις, είναι καθαριστικά που εκμεταλλεύονται τη δύναμη των ελαίων και άλλων μαλακτικών συστατικών, προκειμένου να αφαιρέσουν τους ρύπους, το μακιγιάζ και τη συσσώρευση σμήγματος που έχει προκύψει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορούν να καθαρίσουν απαλά την επιδερμίδα, χωρίς να αφαιρούν από το δέρμα τα φυσικά του έλαια, πράγμα που διαταράσσει τον επιδερμιδικό φραγμό. Είναι με λίγα λόγια ό,τι πιο απαλό μπορείς να προσφέρεις στην επιδερμίδα σου.

Έλαια προσώπου: Γιατί αξίζουν μία θέση στη ρουτίνα σου και ποια να επιλέξεις

Σα να μην έφτανε αυτό, τα balms είναι κυριολεκτικά βάλσαμα τα οποία «λιώνουν» επάνω στην επιδερμίδα και σου χαρίζουν την πιο πολυτελή περιποίηση ever. Είναι μεταξένια, μετατρέπονται σε γαλάκτωμα ή σε έλαιο ανάλογα με τη σύστασή τους και σε κάνουν να νιώθεις σα να έχεις επισκεφθεί το πιο fancy spa. Όπως και άλλα προϊόντα περιποίησης ωστόσο, δεν υπάρχει ένα balm καθαρισμού που να κάνει για όλες.

pexels-koolshooters-7143204.jpeg

Για να σε βοηθήσουμε λοιπόν να ανακαλύψεις ποιο είναι το καλύτερο για εσένα, δοκιμάσαμε τις πιο δημοφιλείς συνθέσεις και τις συγκεντρώσαμε παρακάτω για να μπορέσεις και εσύ να βάλεις ένα balm καθαρισμού στη ζωή σου, και να μετατρέψεις την πιο ανιαρή διαδικασία σε… απόλαυση!

Beauty of Joseon, Radiance Cleansing Balm

joseon.png

Ένα πολυτελές, απολαυστικό balm, εμπλουτισμένο με πίτουρο ρυζιού και εκχυλίσματα σιτηρών, φυσικά έλαια γλυκού αμυγδάλου και argan. Η υφή του «λιώνει» επάνω στην επιδερμίδα και απομακρύνει ακόμα και το αδιάβροχο μακιγιάζ απαλά, θρέφοντας παράλληλα το δέρμα.

The InkeyList, Oat Cleansing Balm

inkey.png

Ένα απαλό balm καθαρισμού, με ένα ισχυρό «κοκτέιλ» κολλοειδούς βρώμης, κεραμιδίων και ελαίου βρώμης που συμβάλλει στην ενίσχυση της φυσικής προστασίας της επιδερμίδας, ενώ καθαρίζει κάθε ίχνος ρύπων και μακιγιάζ.

BYOMA, Melting Balm Cleanser

byo.png

Έχει βελούδινη υφή που μετατρέπεται σε λάδι όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα, χαρίζοντας μια αισθητηριακή εμπειρία καθαρισμού και αφήνοντας την επιδερμίδα απόλυτα καθαρή, καταπραϋμένη και μεταξένια απαλή.

Youth To The People, Superberry Dream Cleansing Balm

yttp.png

Ένα κρεμώδες balm καθαρισμού που μετατρέπεται σε γαλάκτωμα και απομακρύνει το μακιγιάζ μακράς διάρκειας, ενώ προσφέρει στην επιδερμίδα ενυδάτωση που διαρκεί πολλή ώρα μετά το ξέβγαλμα.

Nudestix, Nudeskin Citrus Clean Balm

nudestix.png

Πλούσιο balm που απομακρύνει κάθε ίχνος μακιγιάζ, καθαρίζοντας απαλά και τονώνοντας την επιδερμίδα χάρη στα vegan φυσικά εκχυλίσματα που περιέχει.

Sisley Paris, Makeup Remover Balm

sisley.png

Ένα balm καθαρισμού, με 3 θρεπτικά και μαλακτικά έλαια (Babassu, Shea και Macadamia) που συνδυάζουν την αφαίρεση του μακιγιάζ και του καθαρισμού με την έντονη άνεση.

La Prairie, Supreme Balm Cleanser

la-prairie.png

Luxurious balm καθαρισμού, το οποίο μεταμορφώνεται πρώτα σε λάδι επάνω στην επιδερμίδα και τελικά σε απαλό γαλάκτωμα. Διαλύει το makeup και όλους τους ρύπους, προσφέροντας έναν απαλό, αλλά βαθύ καθαρισμό.