Έλαια προσώπου: Γιατί αξίζουν μία θέση στη ρουτίνα σου και ποια να επιλέξεις

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Έλαια προσώπου: Γιατί αξίζουν μία θέση στη ρουτίνα σου και ποια να επιλέξεις

Σε αντίθεση με το τι μπορεί να νομίζεις, τα έλαια είναι κατάλληλα για κάθε τύπο επιδερμίδας και ό, τι πιο πολυτελές και λαχταριστό μπορείς να προσθέσεις στη ρουτίνα σου.

Στη συνεχώς εξελισσόμενη βιομηχανία ομορφιάς, τα προϊόντα περιποίησης δέρματος εμφανίζονται σαν μανιτάρια παντού. Υπάρχουν οροί, καθαριστικά, προϊόντα που εφαρμόζονται πριν και μετά από αυτά, κρέμες και η λίστα είναι ατελείωτη. Ανάμεσα σε όλα αυτά ωστόσο, υπάρχει ένας…αφανής ήρωας που πολλές φοβούνται αλλά δεν θα έπρεπε: Τα έλαια προσώπου. Ναι, σήμερα θα μιλήσουμε για τα έλαια προσώπου και θα σου δείξουμε ποια αγαπάμε εμείς για να σπεύσεις να τα κάνεις δικά σου. Ξεκινάμε λοιπόν.

Beauty tips πριν και μετά την γυμναστική που θα σου χαρίσουν διπλό όφελος

Στην πορεία του χρόνου, έχουμε μάθει να προσέχουμε το δέρμα μας με ιδιαίτερη προσοχή. Από κρέμες και ορούς, μέχρι μάσκες και καθαριστικά, οι επιλογές μας είναι ανεξάντλητες. Ωστόσο, το πραγματικό μυστικό βρίσκεται σε ένα μικρό μπουκάλι γεμάτο με «υγρό χρυσό». Τα έλαια προσώπου δεν είναι απλώς μια τάση. Είναι -κατά τη γνώμη μας εδώ στο beauty department- το απόλυτο μυστικό για να αποκτήσεις αξιοζήλευτο δέρμα και θα σου εξηγήσουμε το γιατί.

pexels-mike-murray-6925527.jpeg

Καταρχάς, τα έλαια προσώπου είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που ενυδατώνουν βαθιά το δέρμα. Με μια απλή εφαρμογή, τα έλαια δημιουργούν ένα πέπλο προστασίας επάνω στην επιδερμίδα, κλειδώνοντας την υγρασία και αποτρέποντας την απώλεια υγρασίας. Το αποτέλεσμα; Λάμψη υγείας και σφριγηλότητα. Επιπλέον, τα έλαια προσώπου είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και την πρόωρη γήρανση. Σε μια εποχή όπου η πόλη και οι ζωές μας, είναι γεμάτες από ρύπου και στρες, ένα έλαιο προσώπου μπορεί να γίνει η ασπίδα που προστατεύει το δέρμα μας από τις επιθέσεις του περιβάλλοντος.

7 καθαριστικά σε gel υφή που αφαιρούν το μακιγιάζ και τους ρύπους από την επιδερμίδα

Όσο για την όψη… Τα έλαια προσώπου χαρίζουν μια φυσική λάμψη (όχι γυαλάδα!) που είναι ασύγκριτη με οτιδήποτε. Σε αντίθεση με ός αμπορεί να νόμιζες λοιπόν, είτε θέλεις μια ματ όψη, είτε θες να λάμπεις, υπάρχει ένα έλαιο για εσένα. Ωστόσο, προτού προσθέσεις ένα έλαιο στη ρουτίνα σου, πρέπει να είσαι σίγουρη ότι επιλέγεις το κατάλληλο για τον τύπο της επιδερμίδας και τις ανάγκες σου. Αν είσαι λάτρης της αγνότητας, διάλεξε ένα φυτικό έλαιο όπως το argan ή το ελαιόλαδο. Για τα λιγότερο ξηρά δέρματα, το ρόδι ή το αμυγδαλέλαιο είναι ιδανικά, ενώ το jojoba έλαιο είναι καταπληκτικό για τον έλεγχο της λιπαρότητας #truestory.

New in! Όλα τα νέα προϊόντα που αξίζουν μία θέση στο νεσεσέρ σου

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, τα έλαια προσώπου αξίζουν μία δοκιμή και μία θέση στο νεσεσέρ σου. Γι’ αυτό ετοιμάσαμε για εσένα τα αγαπημένα μας έλαια και σε προσκαλούμε να τα δες, να τα ανακαλύψεις και να τα βάλεις στην καθημερινότητά σου. Παρακαλούμε, δεν κάνει τίποτα…

Για θρέψη όσο κοιμάσαι

SUNDAY RILEY, LUNA SLEEPING NIGHT OIL

oil.png

Δρα κατά τη διάρκεια της νύχτας και χαρίζει ομοιόμορφο τόνο, λάμψη και ζωντάνια στην επιδερμίδα το επόμενο πρωί. Πώς; Ο εστέρας ρετινοειδούς οξέος μειώνει την εμφάνιση των πόρων και των ρυτίδων, βελτιώνοντας ορατά τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης.

Για πολυτελή ενυδάτωση

LA MER, THE RENEWAL OIL

LA-MER-THE-RENEWAL-OIL.-Ena-difasiko-elaio-pollaplwn-xrhsewn-poy-enydatwnei-se-ba8os-kai-gemizei-thn-epidermida-ploysia-8repsh..jpeg

Ένα διφασικό έλαιο πολλαπλών χρήσεων που ενυδατώνει σε βάθος και γεμίζει την επιδερμίδα πλούσια θρέψη.

Για αποτέλεσμα lift

APIVITA, BEEVINE ELIXIR REPLENISHING FIRMING FACE OIL

apivita.png

Aνάλαφρο έλαιο προσώπου που αποροφάται τέλεια από την επιδερμίδα χαρίζοντας μια πιο σφριγηλή, αναζωογονημένη και λαμπερή όψη.

Για αντιρυτιδική δράση

GARNIER, BIO LAVANDIN ANTI-WRINKLE OIL

garn.png

Έλαιο προσώπου με βιολογική λεβάντα που προσφέρει εντατική αντιρυτιδική δράση, ενυδάτωση και σφριγηλότητα στην επιδερμίδα.

Για ανανέωση όσο κοιμάσαι

KIEHL’S, MIDNIGHT RECOVERY CONCENTRATE

kieh.png

Eπανορθωτικό έλαιο νύχτας με εκχυλίσματα βοτάνων (σε ποσοστό 98%) που διορθώνουν τις φθορές και αποκαθιστούν την εμφάνιση της επιδερμίδα.

Για αποτοξίνωση και θρέψη

DRUNK ELEPHANT, VIRGIN MARULA LUXURY FACIAL OIL

marula.png

Πλούσιο σε σημαντικά αντιοξειδωτικά και ωμέγα 6 και 9, θρέφει και εξισορροπεί, επαναφέροντας τη νεανική λάμψη στην επιδερμίδα.