Η ομορφιά των μαλλιών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το νερό και την ενυδάτωση

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Η ομορφιά των μαλλιών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το νερό και την ενυδάτωση

Τα μαλλιά μας έχουν ανάγκη για ενυδάτωση, ανεξάρτητα με τον τύπο τους, και αυτή η ενυδάτωση ξεκινά με μερικές γουλιές νερό. Ώρα λοιπόν να μιλήσουμε για τη σημασία της κατανάλωσης νερού την υγεία και την καλή εμφάνισή των μαλλιών μας.

Το νερό είναι κυριολεκτικά πηγή ζωής. Από το νερό προέρχονται όλα τα ζωντανά όντα στον πλανήτη μας και δεν νοείται ζωή χωρίς το νερό. Αρκεί να σκεφτείς ότι το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από περίπου 60% νερό και το αίμα από 90%. Το νερό ωστόσο, δεν είναι απλά ένα δομικό στοιχείο του οργανισμού μας, αλλά ωφελεί ολόκληρο το σώμα με δεκάδες τρόπους. Από την αποβολή των τοξινών, ως και την διατήρηση της νεανικότητας του δέρματος και της υγείας των μαλλιών, το νερό μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα «ελιξίριο νεότητας και ομορφιάς». Τι κάνει όμως, συγκεκριμένα, για τα μαλλιά μας; Αυτή την ερώτηση θα απαντήσουμε σήμερα, ώστε να σε βοηθήσουμε να καταλάβεις γιατί ένα μπουκάλι νερό, μπορεί να γίνει ο Νο1 σύμμαχός σου για όμορφα και λαμπερά μαλλιά.

Τα μαλλιά, η αφυδάτωση και το νερό

Τα μειωμένα επίπεδα νερού στο σώμα οδηγούν στην αφυδάτωση, συμπεριλαμβανομένης και της αφυδάτωσης των μαλλιών. Όταν ο θύλακας της τρίχας δεν λαμβάνει αρκετό νερό, τα μαλλιά γίνονται ξηρά και εύθραυστα, πράγμα που με τη σειρά του επηρεάζει άμεσα και την ανάπτυξή τους. Ενώ λοιπόν, τα προϊόντα μαλλιών μπορούν να βοηθήσουν στην ενυδάτωση και τη θρέψη των μαλλιών εξωτερικά, το νερό έρχεται να τους παρέχει θρέψη και ενυδάτωση εκ των έσω, η οποία είναι και η πιο σημαντική για 4 βασικούς λόγους.

Το νερό προωθεί την ανάπτυξη των μαλλιών. Το νερό διεγείρει τους θύλακες των τριχών βοηθώντας στην απορρόφηση των απαραίτητων βιταμινών και μετάλλων στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτό με τη σειρά του, προάγει την ανάπτυξη και τη ζωτικότητα των μαλλιών.

Το νερό προστατεύει την υγεία των μαλλιών. Η κατανάλωση αρκετής ποσότητας νερού, βοηθά στην πρόληψη διαφόρων προβλημάτων όπως η τριχόπτωση και η ξηρότητα. Ταυτόχρονα, αντιμετωπίζει προβλήματα του τριχωτού της κεφαλής, όπως ο κνησμός και η φλεγμονή, καθώς η ενυδάτωση του νερού επεκτείνεται τόσο στα μαλλιά όσο και στο δέρμα του κεφαλιού.

A2.jpg

Το νερό δυναμώνει τα μαλλιά. Το νερό παρέχει στα μαλλιά απαραίτητες βιταμίνες, και μεταλλικά στοιχεία όπως το ασβέστιο, βοηθώντας τα να καταπολεμήσουν θέματα όπως η ξηρότητα, η πιτυρίδα, η τριχόπτωση και πολλά άλλα.

Το νερό αποτοξινώνει τα μαλλιά. Η επαρκής κατανάλωση νερού, βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα, συμπεριλαμβανομένων των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. Απομακρύνοντας τις τοξίνες λοιπόν, το νερό προωθεί τη φυσική και υγιή ανάπτυξη των μαλλιών, ενώ τα προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες.

Πόσο και τι νερό πρέπει να πίνουμε για υγιή και όμορφα μαλλιά;

Η πρόσληψη νερού εξαρτάται από τον οργανισμό της κάθε μίας από εμάς. Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα είναι περίπου τα 3 λίτρα, και αυτή είναι ικανοποιητική για έναν μέσο γυναικείο οργανισμό. Αφού ξέρουμε λοιπόν πόσο νερό πρέπει να πίνουμε, ώρα να μάθουμε τι νερό πρέπει να πίνουμε. Βλέπεις, η ποιότητα του νερού που καταναλώνουμε παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στα οφέλη που θα εκμεταλλευτεί το σώμα μας και την ποιότητα του νερού θα την ξεχωρίσουμε κοιτάζοντας την ετικέτα στο μπουκάλι μας.

Όπως έχουμε συνηθίσει να κοιτάζουμε τις ετικέτες των τροφίμων και των καλλυντικών μας, έτσι θα πρέπει να κοιτάζουμε την ετικέτα και του νερού που πίνουμε. Δεν είναι άλλωστε όλα τα νερά ίδια. Το δικό μας αγαπημένο νερό, που έχει γίνει και ο Νο1 σύμμαχός μας για όμορφα μαλλιά, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica είναι το τέλειο παράδειγμα. Ρίξε μία ματιά στην ετικέτα του…

Όπως βλέπεις, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica περιέχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως το ασβέστιο (50,1 mg/l) και το μαγνήσιο (15,5 mg/l). Αυτά τα δύο συστατικά βοηθούν στην ανάπτυξη, την προστασία και την δύναμη των μαλλιών. Πως; Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του θύλακα της τρίχας, αλλά και την ανάπτυξη του στελέχους της τρίχας. Το μαγνήσιο από την άλλη, βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων ασβεστίου. Χωρίς αρκετό μαγνήσιο, η περίσσεια ασβεστίου μπορεί να συσσωρευτεί στο τριχωτό της κεφαλής και να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών. Το ένα συστατικό, επομένως, συμπληρώνει το άλλο και ένα μπουκαλάκι Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica συμβάλλει στην ημερήσια συνιστώμενη δόση και των δύο.

AQUA.jpg

Ακόμα, το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό! Νερό AQUA Carpatica έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νιτρικά άλατα και νάτριο (δηλαδή αλάτι) τα οποία έχουν συνδεθεί με προβλήματα υγείας. Ταυτόχρονα, περιέχει φυσικά διττανθρακικά, ένα φυσικό συστατικό όλων των μεταλλικών νερών, που, σύμφωνα με τον τον Δρ. Αναστάσιο Παπαλαζάρου, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, συμβάλλουν σημαντικά στην ισορροπία των οξέων και των βάσεων στο σώμα μας και ενισχύοντας τον μεταβολισμό μας.

A3.jpg

Πώς θα κάνεις το νερό μέρος της haircare routine σου

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, το ποιοτικό νερό και πιο συγκεκριμένα το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica, είναι ένας beauty σύμμαχος που πρέπει να υπάρχει στην καθημερινότητά μας. Για να είσαι επαρκώς ενυδατωμένη χρειάζεται να πίνεις 6 μπουκαλάκια 500 ml Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica, που μπορεί να σου φαίνονται πολλά αλλά δεν είναι. Σκέψου μόνο πόσα βήματα περιλαμβάνει η περιποίησή σου καθημερινά… Αυτά είναι πολύ περισσότερα από 6 και με τα πρακτικά tips μας θα σε βοηθήσουμε να κάνεις το νερό μέρος της haircare routine σου.

2 ποτήρια νερό με το «καλημέρα σας». Το μπουκαλάκι των 0,5L περιέχει ακριβώς 2 ποτήρια νερό και είναι ό,τι πρέπει για την πρωινή σου ρουτίνα. Βάλε ένα μπουκαλάκι στο μπάνιο και πιες το. Σκέψου ότι είναι ένας φυσικός καθαρισμός του σώματός σου εκ των έσω.

2 ποτήρια ανθρακούχο νερό με το «καλησπέρα σας». Ένα μπουκαλάκι Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica θα συνοδεύσει τέλεια το μεσημεριανό σου, και είναι η beauty εναλλακτική για κάθε άλλο ανθρακούχο αναψυκτικό.

A4.jpg

2 ποτήρια νερό για «καληνύχτα». Ένα ακόμα μπουκαλάκι Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica στο δείπνο, είναι ό,τι πρέπει για να δώσεις στα μαλλιά σου (και το δέρμα και το σώμα σου) εφόδια που θα εκμεταλλευτούν όσο εσύ κοιμάσαι. Σκέψου ότι είναι μέρος της βραδινής σου ρουτίνας περιποίησης.

Ένα μπουκαλάκι στην τσάντα σου. Βάζοντας ένα μπουκαλάκι στην τσάντα σου, όπως βάζεις μία κρέμα χεριών ή ένα κραγιόν, διασφαλίζεις ότι θα παραμείνεις ενυδατωμένη on the go. Όπως αντιλαμβάνεσαι, με αυτό το απλό breakdown, τα 4 μπουκαλάκια Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica δεν φαίνονται και τόσα πολλά!

Το συμπέρασμα

Το νερό είναι πηγή ζωής και βασικό συστατικό για την υγεία και την εμφάνιση των μαλλιών σου. Είναι ο σύμμαχός της ομορφιάς σου και αυτό που θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις τα μαλλιά που ονειρευόσουν, μαζί με την αυτοπεποίθηση που σου αξίζει. Λοιπόν; Θα κάνεις το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica μέρος του haircare routine σου;