Μέλι το αναζωογονητικό: 5 απίστευτα οφέλη του στην επιδερμίδα σας!

Βιβή Αγγελάκη
Μέλι το αναζωογονητικό: 5 απίστευτα οφέλη του στην επιδερμίδα σας!

Γιατί είναι τόσο σημαντικό;

Είναι γλυκό, νόστιμο και πραγματικά θαυματουργό τόσο για την υγεία μας, όσο και την επιδερμίδα μας! Εξάλλου, το μέλι ή αλλιώς ο υγρός χρυσός- όπως το αποκαλούν λόγω χρώματος- ήταν προνόμιο μόνο της άρχουσας τάξης σε πολλές αρχαίες κοινωνίες και γι αυτό, θα έχετε ακούσει άλλωστε πως η Κλεοπάτρα το χρησιμοποιούσε μαζί με το γάλα, προκειμένου να απολαύσει το χαλαρωτικό μπάνιο της.

Πάμε όμως να δούμε 5 καταπληκτικά οφέλη του στην επιδερμίδα μας :

-Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που ωφελούν το δέρμα. Έτσι, το μέλι περιέχει τις βιταμίνες Β και C, μέταλλα και αμινοξέα που προστατεύουν και θρέφουν το δέρμα.

-Βοηθά στη διατήρηση σωστών επιπέδων υγρασίας στα κύτταρα της επιδερμίδας μας, επιτρέποντας στο δέρμα να μένει ενυδατωμένο και με μια αίσθηση φρεσκάδας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, αποτρέπει την ξηρότητα του δέρματος και την εμφάνιση των ρυτίδων.

-Λειτουργεί ως ένα θαυμάσιο φυσικό αντιοξειδωτικό και χάρη στις ιδιότητές του, προλαμβάνει τα σημάδια της γήρανσης.

-Διατηρεί τα φυσικά έλαια του δέρματος, με αποτέλεσμα να κάνει την επιδερμίδα ελαστική και μεταξένια.

-Είναι ιδανικό για λιπαρές ή με τάσεις ακμής επιδερμίδες γιατί λόγω των αντιμικροβιακών του ιδιοτήτων, καθαρίζει αποτελεσματικά τους πόρους χωρίς να διαταράσσει τη φυσική ισορροπία του δέρματος, μειώνοντας τις όποιες φλεγμονές και προστατεύοντας από την καθημερινή φθορά.

Διαβάστε ακόμη:

Μακριές και δυνατές βλεφαρίδες με 4 φυσικούς τρόπους!

Κι όμως το κινητό καταστρέφει την επιδερμίδα μας! Δείτε 3 βλαβερές συνέπειές του