Προσθέστε χρώμα, αφαιρέστε χρόνια

Προσθέστε χρώμα, αφαιρέστε χρόνια

Μάθετε τι πρέπει να προσέχετε και τι να επιλέγετε, πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε αλλαγή χρώματος στο κομμωτήριο ή στο σπίτι.

Το χρώμα στα μαλλιά σας μπορεί να προσθέσει ή να αφαιρέσει χρόνια από πάνω σας. Όσο καλά κι αν αισθάνεστε εσείς, αν το χρώμα των μαλλιών δεν κολακεύει το τόνο της επιδερμίδας και τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας μεγαλώνει. Ακολουθήστε τη σωστή στρατηγική:
•Διαλέξτε τη σωστή βάση χρώματος. Καθώς μεγαλώνουμε το δέρμα μας χάνει τις χρωστικές του, γι' αυτό το χρώμα των μαλλιών πρέπει να λειτουργεί συμπληρωματικά για να καλύπτει αυτήν την αλλαγή.

Αν τα μαλλιά σας είναι πολύ σκούρα θα φαίνεστε χλωμή, κι αν είναι πολύ ανοιχτά θα σας κάνει να φαίνεστε «ξεπλυμένη». Ο χρυσός κανόνας είναι: Αν είστε καστανή ανοίξτε τη βάση σας ένα τόνο, αν είστε ξανθιά πηγαίνετε σε ένα τόνο πιο σκούρο.

•Προσθέστε γλυκές ανταύγειες. Οι χρυσές ανταύγειες δίνουν χρώμα στον τόνο του δέρματος και το κάνουν να φαίνεται νεότερο.

Αν έχετε πυρόξανθα μαλλιά, προσθέστε χρυσοχάλκινες ανταύγειες. Οι καστανές είναι προτιμότερο να πάτε προς τις καραμελέ αποχρώσεις και οι ξανθές προς μελί, χρυσούς τόνους.

•Μην πηγαίνετε στα άκρα. Με τις ανταύγειες το λιγότερο είναι το προτιμότερο. Μερικές ανταύγειες που πλαισιώνουν το πρόσωπο δείχνουν φυσικές (να ξεκινάνε 2-3 εκατοστά πιο πάνω από τη βάση των μαλλιών, ώστε να φαίνεται η αντίθεση ανάμεσα στο πρόσωπο και τα μαλλιά).

Ένα κεφάλι γεμάτο ανταύγειες, ωστόσο, μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτερη και οι έντονες και δραματικές αποχρώσεις να συγκρούονται με το δέρμα σας.

•Σκούρα γκρίζα μαλλιά. Αυτά τα μαλλιά στερούνται χρωστικών ουσιών, οπότε αν δεν έχετε καμία χρωστική ουσία στα μαλλιά σας και λιγότερες στο δέρμα σας λόγω ηλικίας, είστε σαν ξεπλυμένες. Για να επαναφέρετε το χρώμα, χρησιμοποιήστε μια πιο σκούρα απόχρωση.

Αν προτιμάτε να κρατήσετε τα γκρίζα, μπορείτε να τα βάψετε με μία αντίστοιχη βαφή που περιέχει όμως, ένα χρώμα βιολετί που μειώνει την κίτρινη απόχρωση που έχουν τα γκρίζα και τα λευκά μαλλιά.