Ακμή: 5 φορές που την επιδεινώνεις και δεν το ξέρεις!

Βιβή Αγγελάκη
Ακμή: 5 φορές που την επιδεινώνεις και δεν το ξέρεις!

Διάβασε και θα καταλάβεις...

Μπορεί τα εφηβικά χρόνια να έχουν περάσει προ πολλού για τις περισσότερες από εμάς, όμως η ακμή και η αυξημένη λιπαρότητα στην επιδερμίδα, ηλικία δεν κοιτά.

Κι ενώ κάποιους παράγοντες που ενισχύουν την ανάπτυξη της ακμής, δεν μπορείς να μπεις στη διαδικασία να τους αλλάξεις άμεσα ( π.χ κληρονομικότητα, ορμόνες, ατμοσφαιρική ρύπανση...) υπάρχουν φορές που εμείς οι ίδιοι την επιδεινώνουμε!


Πάμε να δούμε λοιπόν 5 φορές που χωρίς να το ξέρεις την κάνεις χειρότερη...

Σημάδια από σπυράκια; Δύο πανεύκολες συνταγές με μέλι που θα τα εξαφανίσουν!

2f05f6802828d0a49f67eaeffb1bc275 52d30

1) Βρώμικα πινέλα μακιγιάζ και σφουγγαράκια
Αν δεν θυμάσαι ποια ήταν η τελευταία φορά που έπλυνες τα πινέλα και τα εργαλεία του μακιγιάζ σου, τότε μην αναρωτίεσαι γιατί έβγαλες το αντιαισθητικό σπυράκι στο μάγουλό σου. Φρόντισε να καθαρίζεις τα πινέλα σου στο τέλος κάθε εβδομάδας και φυσικά να πετάς τα παλιά σφουγγαράκια του μακιγιάζ σου.


2) Υπερβολική κάλυψη
Η υπερβολή ποτέ δε βοήθησε κανέναν, ούτε την επιδερμίδα σου... Αυτό πρέπει να το έχεις καλά στο μυαλό σου την επόμενη φορά που θα αρχίσεις να βάζεις ανεξέλεγκτες ποσότητες καλλυντικών προϊόντων στο πρόσωπό σου, με αποτέλεσμα να φράξεις τους πόρους σου.

0e9f5fbf36667f19f50b18a156dd075b 72793


3) Με τα ίδια σου τα χέρια...
Εκτός από την κλασική παρατήρηση «κράτα τα χέρια σου μακριά από τα σπυράκια», έχεις σκεφτεί ποτέ οτι θα πρέπει να πλένεις τα χέρια σου κάθε φορά που θα παίρνεις λίγη κρέμα από το βαζάκι; Προκειμένου να αποφύγεις, βέβαια, κάθε κίνδυνο ανάπτυξης βακτηρίων, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς μια καθαρή σπάτουλα ή ένα κουτάλι.


4)Τα προϊόντα για τα μαλλιά σου είναι πολύ «βαριά»...
Ορισμένα προϊόντα για τα μαλλιά είναι τόσο «βαριά» που ευνοούν την ανάπτυξη λιπαρότητας στην επιδερμίδα, πόσο μάλλον όταν έρχονται σε επαφή με αυτή. Έτσι, αν δείς σπυράκια κοντά στη γραμμή των μαλλιών σου, φρόντισε να κάνεις καλό καθαρισμό πριν βαφτείς.

7aafaacb7fbb7fbc6a0828da5fdd5987 ca03c


5) Αντηλιακό alert!
Η έκθεση στον ήλιο μιας επιδερμίδας με τάση ακμής, μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Φρόντισε να εφαρμόζεις, λοιπόν, αντηλιακό στο πρόσωπό σου (υπάρχουν ειδικές σειρές για επιδερμίδες με τάση ακμής) ανεξάρτητα από την εποχή και τον καιρό...

DPG Network