Κάνε το πιο εύκολο, φυσικό scrub κατά της ακμής!

Βιβή Αγγελάκη
Κάνε το πιο εύκολο, φυσικό scrub κατά της ακμής!

Αν ακόμη η ακμή σε ταλαιπωρεί, τότε έχουμε τη λύση και είναι φυσική!

Κεφάλαιο : Ακμή. Μπορεί να σε έχει ταλαιπωρήσει όσο τίποτε άλλο, ακόμη και τώρα που πάνε αρκετά χρόνια από τότε που θυμάσαι έφηβο τον εαυτό σου. Όμως, τα ενοχλητικά σπυράκια ηλικία και εποχή δεν κοιτούν και αυτό είναι κάτι που το ξέρεις πολύ καλά!


Αν ψάχνεις έναν εύκολο, οικονομικό και ανέξοδο τρόπο να απαλλαγείς από την ακμή σταδιακά, τότε δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις το παρακάτω scrub, που θα καθαρίσει βαθιά του πόρους της επιδερμίδας και θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνειά της, προσφέροντάς της μια ήπια απολέπιση!


Τι θα χρειαστείς:


1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας ή έλαιο Jojoba
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2-3 σταγόνες έλαιο τεϊόδεντρου (tea tree oil)
1-2 κουταλιές σούπας πλιγούρι βρώμης ή καστανή ζάχαρη (ανάλογα με την ευαισθησία του δέρματος)

ee8b0ff9f25a14d1eee588c51847eff7 bce62

Η προετοιμασία θα σας πάρει λιγότερο από ένα λεπτό:

Σε ένα μπολ ρίξε όλα τα συστατικά και ανακάτεψε πολύ καλά ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Εφάρμοσε στο βρεμέγμενο πρόσωπό σου, αφού πρώτα το έχεις πλύνει . Με απαλές κυκλικές κινήσεις άπλωσε το scrub σε όλα τα σημεία και κάνε χαλαρό μασάζ. Άφησε το μείγμα να δράσει για μερικά λεπτά και ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Τόσο το μέλι όσο και το έλαιο τεϊόδεντρου έχουν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που μειώνουν τα σημάδια από ακμή, τα μικρά σπυράκια , προλαμβάνοντας την εμφάνιση μόλυνσης!