Μάσκα προσώπου με σοκολάτα για super απαλή επιδερμίδα!

Βιβή Αγγελάκη
Μάσκα προσώπου με σοκολάτα για super απαλή επιδερμίδα!

Η πιο yummy μάσκα που έχεις κάνει ποτέ σου

Αν βρίσκεσαι σε δίαιτα, τότε αυτή η μάσκα ίσως να σε βάλει σε μπελάδες αφού δεν γίνεται να την ετοιμάσεις χωρίς να βουτήξεις το μικρό σου δαχτυλάκι στην ακρούλα του μπολ. Αν πάλι, δεν μπορείς να διανοηθείς οτι θα περάσει μια μέρα χωρίς να έχεις φάει κάτι το σοκολατένιο- σε αυτήν την κατηγορία ανήκω κι εγώ- τότε αυτή είναι σίγουρα η πιο yummy μάσκα προσώπου που έχεις κάνει ποτέ σου.


Αφενός γιατί κύριο συστατικό της είναι η σοκολάτα, αφετέρου γιατί θα αφήσει την επιδερμίδα σου- ιδίως αν είναι ξηρή- super απαλή και ενυδατωμένη. Σε αυτό συμβάλλουν οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της μαύρης σοκολάτας, που κρατούν την επιδερμίδα νεανική αλλά και οι ενυδατικές ιδιότητες που περιέχει το μέλι , το ελαιόλαδο και το γιαούρτι. Ξεκίνα, λοιπόν!

635563f72dbe5fcc61596ef84a54d5a8 5a2ec


Τα υλικά που θα χρειαστείς:


1/4 μαύρης σοκολάτας (καλό θα είναι να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο)
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1/3 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι


Η προετοιμασία είναι πανεύκολη:


Αρχικά, λιώσε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε χαμηλή φωτιά. Όταν η σοκολάτα ρευστοποιηθεί εντελώς, άφησέ τη να κρυώσει λίγο και έπειτα, ρίξε όλα τα άλλα συστατικά (το μέλι, το ελαιόλαδο και τέλος το γιαούρτι). Ανακάτεψε πολύ καλά ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν η μάσκα είναι υπερβολικά ρευστή, τότε πρόσθεσε λίγο πλιγούρι βρώμης (περίπου 1- 2 κουταλάκια του γλυκού) για να γίνει πιο παχύρευστη. Ανακάτεψε και πάλι πολύ καλά!


Η μάσκα είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσεις!
Άπλωσε τη μάσκα στην καθαρή επιδερμίδα σου και άφησέ τη για περίπου 15- 20 λεπτά ώσπου να απορροφηθεί εντελώς από την επιδερμίδα σου. Στο τέλος, ξέπλυνε καλά με χλιαρό ή κρύο νερό.