Τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν βάζουμε το αντηλιακό μας!

Βιβή Αγγελάκη
Τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν βάζουμε το αντηλιακό μας!

Και τα κάνουμε οι περισσότερες...

Το να αναλύσουμε πόσο σημαντικό είναι το αντηλιακό στην καθημερινή μας ρουτίνα είναι κάτι πραγματικά περιττό, ιδιαίτερα αν είσαι πιστή αναγνώστρια αυτής της στήλης. Παρόλα αυτά, όμως, αρκετές από εμάς συνεχίζουμε να κάνουμε αρκετά λάθη (από άγνοια) κατά την εφαρμογή του. Δες τα πιο συχνά και διόρθωσέ τα!


- Ξεχνάμε να το ανανεώσουμε!
Μία φορά ίσον καμία! Λίγο το γεγονός οτι έχουμε χαλαρώσει αρκετά πάνω στην ξαπλώστρα και ο μύθος του οτι βάλαμε μία φορά αντηλιακό (άρα προστατευτήκαμε), μας κάνει πολλές φορές να αμελούμε και να μην ανανεώνουμε το αντηλιακό μας! Κάθε μία ώρα, λοιπόν, φροντίζουμε να απλώνουμε μία γενναιόδωρη ποσότητα στο σώμα και στο πρόσωπό μας προκειμένου να προστατευτούμε από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία.


- Το θεωρούμε περιττό όταν δεν έχει ήλιο...
Η παρανόηση: Καλοκαίρι, παραλία, ήλιος, αντηλιακό, μας οδηγεί σε αυθαίρετα συμπεράσματα όσο αφορά τη χρήση του. Έτσι, πολλές φορές το παραλείπουμε τις μέρες που έχει συννεφιά , όταν ο καιρός είναι άστατος ακόμη και όταν καθόμαστε στη σκιά (ή κάτω από την ομπρέλα μας) πιστεύοντας πως έτσι δεν είμαστε εκτεθειμένοι στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία. Σύμφωνα με τους δερματολόγους, ακόμη και τις μέρες που δεν έχει ήλιο , οπουδήποτε κι αν βρισκόμαστε, θα πρέπει να βάζουμε αντηλιακό με την ίδια συχνότητα!

- Κρατάει χρόνια, αυτή η κολώνια(aka αντηλιακό)...
Τα αντηλιακά ανήκουν στα πράγματα που σε αυτή τη ζωή έχουν ημερομηνία λήξης. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να πετάξουμε το περσινό, ανοιγμένο αντηλιακό μας και να μην τσιγγουνευτούμε λεπτό να πάρουμε ένα καινούργιο.

- Δεν το αλλάζουμε παρά τις ενδείξεις...

Τα σημάδια είναι πιο εμφανή από ποτέ: Το αντηλιακό μας άλλαξε χρώμα, μυρίζει άσχημα και έχει αλλάξει υφή (ξαφνικά έχει γίνει πιο παχύρευστο) κι όλα αυτά ανεξάρτητα από το πόσο καιρό το έχουμε. Το μόνο που δεν πρέπει να κάνουμε σε κάθε περίπτωση, είναι να τα αγνοήσουμε και να κρατήσουμε το αντηλιακό! Τι άλλο περιμένουμε για να το αντικαταστήσουμε;

- Αφήνουμε εκτός τα χείλη...
Μπορεί να απλώνουμε το αντηλιακό σε όλο μας το σώμα, όμως ένα από τα πιο σημαντικά λάθη που κάνουμε οι περισσότερες είναι πως ξεχνάμε να προστατεύσουμε από την ηλιακή ακτινοβολία την ευαίσθητη επιδερμίδα των χειλιών μας. Με αυτόν τον τρόπο γίνονται λιγότερο επιρρεπή στα ηλιακά εγκαύματα ή το σκάσιμο. Δεν ξεχνάμε να χρησιμοποιήσουμε, λοιπόν, lip balm με SPF!

- Το βάζουμε εκ των υστέρων!
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν συνηθίζουμε να λέμε και στην περίπτωση του αντηλιακού αυτός είναι από τους βασικότερους κανόνες! Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε να απλώνουμε το αντηλιακό στην επιδερμίδα μας λίγο πριν βγούμε από το σπίτι. Μισή ώρα- ένα τέταρτο πριν, είναι ένα καλό timing για να προλάβει να απορροφηθεί από την επιδερμίδα μας . Βέβαια, αυτό δε σημαίνει πως θα πρέπει να το απλώνεις ώρες πριν βγεις έξω, μιας και με αυτό τον τρόπο δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικό.

- Το τσιγγουνευόμαστε...
Στο φόβο και μόνο πως θα μας τελειώσει, αρχίζουν οι περικοπές... Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες βάζουμε τη μισή ποσότητα από αυτή που απαιτείται για να να προστατευτούμε πλήρως. Τι τονίζουν οι ειδικοί; Πώς εάν το αντηλιακό δεν έχει εφαρμοστεί γενναιόδωρα και σε όλα τα μέρη του σώματος, η υπεριώδης ακινοβολία περνάει στην επιδερμίδα.

- Δεν ακολουθούμε το παράδειγμα της Khloe Kardashian
Κι όταν λέμε αντηλιακό παντού εννούμε ΠΑΝΤΟΥ και ΠΑΝΤΟΤΕ: Πριν λίγο καιρό η Khloe Kardashian είχε δηλώσει τα εξής σε συνέντευξή της:«Φοράω επίσης αντηλιακό κάθε μέρα, ειδικά στα χέρια μου. Τα χέρια είναι πάντοτε εκτεθειμένα στον ήλιο, έτσι είναι από τα πρώτα σημεία που γερνούν περισσότερο. Αφήνω μερικά αντηλιακά ακόμη και στο αυτοκίνητο σε ειδικά κουτιά, σε περίπτωση που ξεχάσω να απλώσω αντηλιακό πριν φύγω από το σπίτι. Επίσης, όταν ο ήλιος «πέφτει» στα χέρια μου όταν οδηγώ, πάντοτε μου θυμίζει πως πρέπει να ξαναπλώσω αντηλιακό (στα χέρια μου)»