Κατεστραμμένες άκρες; 6 κινήσεις SOS που πρέπει να κάνεις

Βιβή Αγγελάκη
Κατεστραμμένες άκρες; 6 κινήσεις SOS που πρέπει να κάνεις

Και ποια γυναίκα δεν αγαπάει τα μαλλιά της; Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που η ψαλίδα (aka κατεστραμμένες άκρες) κάνουν εμφανή την παρουσία τους και φυσικά αφαιρούν πόντους από τη συνολική σου εμφάνιση;

Δες εδώ τα 6 βήματα sos και ανάλαβε δράση ευθύς!

98e75ffdc57bd0fb82d406bd43034b00

- Κάνε τη σωστή διάγνωση του προβλήματος (aka βρες την αιτία)

Σύμφωνα με τον Syd Hayes, Hair Ambassador της L’Oréal Paris, υπάρχουν τρεις κύριες αιτίες που προκαλούν τη ψαλίδα στα μαλλιά: Η καταστροφική επίδραση από τα εργαλεία θερμότητας (όπως το ισιωτικό ή το ψαλίδι για μπούκλες), η «ζημιά» από τις υπερβολικές βαφές ή τεχνικές όπως η περμανάντ και φυσικά η καθημερινή φθορά που προκύπτει όταν χτενίζεις ή βουρτσίζεις τα μαλλιά σου πάρα πολύ δυνατά και άγαρμπα.» Έτσι, εντοπίζοντας σε πρώτη φάση την αιτία των κατεστραμμένων άκρων έχεις κάνει το πρώτο αλλά πολύ σημαντικό βήμα για να διορθώσεις το πρόβλημα. Που μεταφράζεται σε: Κάνε ένα break από τις extreme αλλαγές στα μαλλιά σου και άφησέ τα για λίγο στο φυσικό τους look.

40493f5aadb4dc8c76050a938a6c41d8


- Κάτι ξεχνάς...

Όπως γνωρίζεις πολύ καλά, δε γίνεται να ξυπνήσεις ένα πρωί και τα μαλλιά σου να έχουν ψαλίδα... Το γεγονός ότι δεν τα προστατεύεις σωστά (ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι) ή ότι παραλείπεις το conditioner, είναι από τις βασικότερες αιτίες που προκαλούν φθορά στις άκρες σου... Οι λύσεις; Η τακτική εφαρμογή μασκών ή θεραπειών στα μαλλιά τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και φυσικά η εφαρμογή ΠΑΝΤΟΤΕ του conditioner. Κι αν ψάχνεις για extra φροντίδα στις άκρες των μαλλιών σου ή σε περίπτωση που είναι ήδη κατεστραμμένες... φρόντισε να απλώνεις λίγο λάδι καρύδας πριν το λούσιμο.

6d86c52e56159b7e218508d5d82d4fd2

- Η κατάλληλη «φαρμακευτική» αγωγή

Παραπάνω έγινες η γιατρός των μαλλιών σου και έβγαλες τη διάγνωση, τώρα ήρθε η ώρα να πάρεις τα σωστά προϊόντα προκειμένου να κάνεις το φαινόμενο των κατεστραμμένων άκρων λιγότερο απογοητευτικό ή ορατό. Δυστυχώς, δεν μπορείς να καταπολεμήσεις τη ψαλίδα 100% ΟΜΩΣ μπορείς σίγουρα να καθυστερήσεις για λίγο την επίσκεψή σου στο κομμωτήριο και φυσικά να κάνεις τα μαλλιά σου να δείχνουν πιο υγιή. Προμηθεύσου τα κατάλληλα προϊόντα και φρόντισε να τα εφαρμόζεις καθημερινά σε νωπά ή στεγνά μαλλιά μέχρι το επόμενο λούσιμο.

10 06 16 resize gif 85278

Λαμπερά μαλλιά όλο το καλοκαίρι με αυτά τα 12 «θαυματουργά» λαδάκια!

Extra tip: Βρες προϊόντα που περιέχουν κερατίνη (την ινώδη πρωτεΐνη που συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξη των μαλλιών).

- Μην είσαι επιθετική!

Μάθε να αγαπάς τα μαλλιά σου! Όταν τους φέρεσαι με ήπιο τρόπο και δεν τους επιτίθεσαι με τη βούρτσα, τότε όλα θα αλλάξουν, πίστεψέ με. Δεν έχει σημασία πόσο μπερδεμένα μπορεί να είναι, εσύ πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική όταν τα βουρτσίζεις. Μην ξεκινάς να τα χτενίζεις από τις ρίζες προς τις άκρες αλλά το αντίθετο και φυσικά μην ασκείς μεγάλη πίεση. Εξάλλου, η υπερβολική πίεση δε βοήθησε κανέναν, ποτέ και πουθενά (θεωρίες της Βιβής #2342).

32f3a417aba3dcc3201ef3d48dfded1b


- Wet hair, take care

Το έχεις διαβάσει ουκ ολίγες φορές από αυτή εδώ τη στήλη... Τα βρεγμένα μαλλιά χρήζουν ιδιαίτερης περιποίησης και το πώς θα τα φροντίσεις είναι καθοριστικό για την όμορφη υφή τους αλλά και την εμφάνιση ψαλίδας, αναφέρουν πολλοί κομμωτές. Τα μαλλιά που είναι υγιή έχουν τη δυνατότητα να επιστρέφουν στο αρχικό τους σχήμα. Θα πρέπει να στεγνώνεις τα βρεγμένα τα μαλλιά σου σε πρώτη φάση ταμποναριστά με μία βαμβακερή πετσέτα- ακόμη και t-shirt, χωρίς να τα τρίβεις.

ebc614857330357b6c156ce5a8e8a7c0

- Ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι...

Για το πρόσωπο και το σώμα σου φρόντισες... για την αντηλιακή προστασία των μαλλιών σου; Κι εδώ θα δεις τα αγαπημένα μας!

hair home

Κεφάλαιο αντηλιακό μαλλιών: Ποιο να επιλέξω;