DIY: 2 πανεύκολοι τρόποι για να κάνεις matte το βερνίκι σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
DIY: 2 πανεύκολοι τρόποι για να κάνεις matte το βερνίκι σου

Δεν θα πιστεύεις πόσο εύκολο είναι

Τα ματ νύχια κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στην καρδιά μας. Μάλιστα, πρόσφατα από αυτή εδώ τη στήλη θα είδες 12+2 τέλεια σχέδια για το ματ μανικιούρ σου. Εκτός, όμως, από τα ειδικά προϊόντα που προσφέρουν ένα ματ φινίρισμα στο μανικιούρ σου, υπάρχουν DIY τρόποι που μπορούν να χαρίσουν ένα αντίστοιχο αποτέλεσμα στα νύχια σου και να σε κάνουν να εξοικονομήσεις χρόνο και χρήματα!

Ήξερες ότι μπορείς να κάνεις το απλό σου βερνίκι ματ με δύο πολύ απλά βήματα και με υλικά που έχεις σπίτι σου; Κι όμως γίνεται!

Δες παρακάτω 2 DIY συνταγές για να κάνεις ματ το απλό σου βερνίκι.



67479

#1. Από την κουζίνα σου

Σε ένα καθαρό πιατάκι ή μπολάκι ρίξε λίγο από το αγαπημένο σου βερνίκι και λίγη ποσότητα καλαμποκάλευρου ή μαγειρικής σόδας. Ανακάτεψε πολύ καλά. Το ματ βερνίκι είναι έτοιμο. Αφού περάσεις την πρώτη στρώση στα νύχια σου με το απλό βερνίκι, πέρνα μία δεύτερη στρώση από το μείγμα που έφτιαξες και άφησε το να στεγνώσει. Αμέσως θα δεις τα νύχια σου να γίνονται ματ!

03649806f9bee590a7e9958cfade439a

-Με ζεστό νερό

Αυτός είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος! Βάλε ένα κατσαρολάκι με νερό να βράσει. Βάψε τα νύχια σου με το αγαπημένο σου απλό βερνίκι και λίγο πριν στεγνώσουν τοποθέτησε τα πάνω από το κατσαρολάκι με το βραστό νερό. Ο ατμός θα μετατρέψει το απλό βερνίκι σου σε ματ μέσα σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα.

Προσοχή, όμως, μην βάλεις τα δάχτυλά σου πολύ κοντά στην κατσαρόλα και καείς από τον ατμό.



f9e97879f651de7c08722fb8f8010908 XL

Αν κι εσύ λατρεύεις τα ματ νύχια, τώρα ξέρεις τον τρόπο...

Δες ακόμη:

4 τέλειες συνταγές ομορφιάς με γιαούρτι
Σκασμένες φτέρνες μετά το καλοκαίρι; 4 φυσικοί τρόποι να τις κάνεις πιο απαλές
Το χτένισμα που θα κάνεις αυτό το ΣΚ. Δες step-by-step πώς θα το πετύχεις!