Το μεγάλο λάθος που κάνουμε όλες με το ξυραφάκι μας!

Βιβή Αγγελάκη
Το μεγάλο λάθος που κάνουμε όλες με το ξυραφάκι μας!

Κι όμως, μπορεί να ευθύνεται για τις κοκκινίλες και τα σπυράκια στα πόδια μας...

Όσο τα ρούχα μας γίνονται πιο αέρινα και αποκαλυπτικά ενόψει καλοκαιριού, τόσο πιο άρρηκτη είναι η σχέση μας με το ξυραφάκι... Το ξύρισμα γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής- σχεδόν- ρουτίνας μας, αλλά αυτό δε σημαίνει πως ό,τι κάνουμε, το κάνουμε σωστά. Απόδειξη; Το παρακάτω λάθος που το κάνουμε οι περισσότερες, εν αγνοία μας, μετά το ξύρισμα.

so ive been shaving my legs wrong my entire life 205444 fb.1200x627uc

Τσέκαρε την παρακάτω πρόταση:

«Αφού ξυριστούμε ακουμπάμε το ξυραφάκι στο πλακάκι του μπάνιου, μέχρι την επόμενη φορά που θα το χρησιμοποιήσουμε». Αν βρήκες το λάθος, τότε, απλά συνέχισε την ανάγνωση αυτού του άρθρου για να επιβεβαιωθείς.Αν πάλι, όχι, τότε διάβασε παρακάτω προσεκτικά:

Μετά το ξύρισμα, θα πρέπει να στεγνώνεις τις λεπίδες που έχει το ξυραφάκι σου και να το αποθηκεύεις σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος, όπως το ντουλαπάκι του μπάνιου σου (ιδανικά σε μία θήκη). Το να κρατάς το ξυραφάκι ανοιχτό και βρεγμένο (στο μπάνιο σου), μέχρι την επόμενη χρήση, το αφήνεις εκτεθειμένο στα μικρόβια και βακτήρια, ενώ αυξάνεται ο κίνδυνος σκουριάς, λόγω της υγρασίας που υπάρχει στο χώρο. Εκεί μπορεί να οφείλονται οι κοκκινίλες και τα σπυράκια στα πόδια μας.

noi borotva

Και μη ξεχνάς! Όπως, τονίζουν αρκετοί δερματολόγοι, θα πρέπει να αλλάζουμε το ξυραφάκι μας κάθε 5-10 ξυρίσματα. (Βέβαια, ο αριθμός αυτός ποικίλει ανάλογα με το μήκος αλλά και το πάχος της τρίχας κάθε γυναίκας αλλά και την περιοχή που έχουμε να ξυρίσουμε.