Ένας νέος τρόπος να εξαφανίσεις το σπυράκι που μόλις εμφανίστηκε

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου
Ένας νέος τρόπος να εξαφανίσεις το σπυράκι που μόλις εμφανίστηκε

Δεν είναι η πρώτη φορά... μην πανικοβάλλεσαι σου βρήκαμε ένα νέο κόλπο!

Πάλι "πέταξες" σπυράκι την πιο ακατάλληλη στιγμή... τα νεύρα σου σε οριακό σημείο...σε καταλαβαίνω. Σου έχω όμως έναν νέο τρόπο να δοκιμάσεις να απαλαγείς από αυτό άμεσα και δεν είναι άλλος... από τα παγάκια! Οι δερματολόγοι αναφέρουν πως ο πάγος βοηθάει πολύ στην αντιμετώπιση της ακμής!

Ας πιάσουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Μόλις εμφανιστεί το σπυράκι γύρω από την περιοχή θα δημιουργηθεί κοκκινίλα και πρήξιμο σωστά; - Σωστά! Τί απαγορεύεται να κάνεις; Να το πιέσεις ώστε να βγει το πύον! Γενικά μην το ακουμπήσεις καν με τα χέρια σου γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να το μολύνεις παραπάνω. Ο πάγος όμως μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημά σου! Θα μειώσει όλο το πρήξιμο και τον ερεθισμό με αποτέλεσμα να φύγει η κοκκινίλα και το εξόγκωμα που δημιουργεί στο πρόσωπο άσχημη εικόνα.

s c39d1fce4cd0d2f1453044a8fd450f5274901cda

Τι να κάνεις ακριβώς:

  1. Τοποθέτησε ένα παγάκι μέσα σε ένα λεπτό αποστειρωμένο πανάκι
  2. Ακούμπησέ το πάνω στο σπυράκι για τουλάχιστον 3 λεπτά
  3. Άφησε για λίγο το δέρμα σου να ξεκουραστεί από το σοκ της χαμηλής θερμοκρασίας και επανέλαβε τη διαδικασία μετά από 5 λεπτά

Για ακόμα πιο δραστικά αποτελέσματα, οι ειδικοί συμβουλεύουν να έχεις εμποτίσει το πανάκι σε με τον πάγο σε έλαιο τεϊόδεντρου, το οποίο έχει αντισηπτικές ιδιότητες και είναι ιδανικό για να ξηράνει τα σπυράκια.

MACROVITA OILS TEA OIL

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

FACE MIST: Γιατί έχει γίνει τέτοιος χαμός και όλες θέλουν να τo αποκτήσουν;