Άκουσέ με: Έτσι καθαρίζουν τα πινέλα σωστά

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Άκουσέ με: Έτσι καθαρίζουν τα πινέλα σωστά

Όλα τα άλλα είναι σαχλαμάρες.

Η καθαριότητα των πινέλων είναι ένα θέμα που με πληγώνει βαθιά. Με πληγώνει γιατί δεν μπορώ να διανοηθώ πως υπάρχουν κορίτσια που δεν πλένουν τα πινέλα και τα σφουγγαράκια τους. Δεν μπορώ να το διανοηθώ γιατί δεν χρειάζεται και πολλή σκέψη για να καταλάβει κανείς πως είναι εστία μικροβίων…

clean makeup brushes 3

Κάθε φορά που το πινέλο περνά από ένα προϊόν και από το πρόσωπό μας, κρατά μέσα στις τρίχες του λίγα νεκρά κύτταρα, κάποια λιπαρότητα, κάποια μικρόβια και σκόνη. Αν το πινέλο δεν πλυθεί τότε όλα αυτά θα μεταφερθούν ξανά στο πρόσωπο και στην παρέα τους θα προστεθούν και άλλα. Θα φτάσει λοιπόν αυτό το πινέλο να έχει επάνω του ένα δικό του οικοσύστημα. Σιχάθηκες ή ακόμα; Ωραία! Άκου τι πρέπει να κάνεις.

sapouni detton

Σε μόλις 5 λεπτά μπορείς να καθαρίσεις και τα πινέλα και τα σφουγγαράκια σου. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι σαπούνι Dettol και ζεστό νερό. Τα με σφουγγαράκια τα βάζεις μέσα σε μία κούπα με νερό και σαπούνι και μετά στα μικροκύματα για ένα λεπτό. Τα δε πινέλα τα μουσκεύεις πρώτα για να φύγει το πολύ προϊόν (θα εντυπωσιαστείς με το τι θα βγει) και μετά, βάζοντας σαπούνι στα χέρια σου, τους κάνεις πολύ απαλό μασάζ ακολουθώντας τη φορά της τρίχας.

EVERGREEN BRUSH WASH3

Έ[πειτα, ξεπλένεις με άφθονο νερό και τα αφήνεις να στεγνώσουν ξαπλωμένα. ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην τα βάλεις κάθετα σε ποτήρι. Το νερό θα περάσει στο ξύλο και θα χαλάσει το πινέλο. Ξαπλωμένα επάνω σε χαρτί κουζίνας άστα και ως το επόμενο πρωί θα έχουν στεγνώσει. Κλείσε τώρα τον υπολογιστή και πήγαινε να πλύνεις τα πινέλα σου. Έλα σε παρακαλώ!

Διάβασε ακόμα:

Ώρα να ανανεώσεις το νεσεσέρ σου. Κυριολεκτικά!

Πόσο συχνά πρέπει τελικά να κουρεύεσαι;

Κάνε αυτές τις μικρές αλλαγές στα προϊόντα σου και θα μας θυμηθείς