Έχεις αρχίσει να ξεφλουδίζεις; Φτιάξε αυτό το scrub για να φρεσκάρεις το δέρμα σου

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Έχεις αρχίσει να ξεφλουδίζεις; Φτιάξε αυτό το scrub για να φρεσκάρεις το δέρμα σου

Είναι πανεύκολο και έχεις ήδη τα υλικά

Αν κοιτάζεις τα πόδια σου και δεν μπορείς να καταλάβεις για ποιο λόγο μοιάζεις με δεινόσαυρο τότε ήρθες στο σωστό μέρος. Το ξεφλούδισμα μετά το καλοκαίρι και καθώς χάνουμε το μαύρισμά μας είναι απολύτως φυσιολογικό αλλά και απόλυτα αντιαισθητικό. Δεν φτάνει που χάνουμε το χρώμα για το οποίο παλέψαμε τόσο όλο το καλοκαίρι, ξεφλουδίζουμε κιόλας και οι κρέμες δεν κάνουν τίποτα. Ούτε και τα κοινά απολεπιστικά κάνουν όμως… Αλλά αυτό ίσως το έχεις ανακαλύψει και μόνη σου. Ξέρουμε όμως μία συνταγή που τυχαίνει να είναι λαχταριστή και να κάνει το δέρμα πραγματικά αγνώριστο. Ναι, τα υλικά τα έχεις ήδη και ό, τι περισσέψει μπορείς να το φας! Λοιπόν…

alvaro reyes Ow8TEBloAkE unsplash

Θα χρειαστείς
Ένα κεσεδάκι γιαούρτι
Μία κουταλιά της σούπας μέλι
Μια κουταλιά της σούπας λευκή ζάχαρη
Τα ρίχνεις όλα σε ένα μπολ και ανακατεύεις καλά μέχρι να έχεις ένα ομοιόμορφο μείγμα

drica pinotti QP udFdEcoo unsplash

Γιατί γιαούρτι
Αρχικά να πούμε πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις και γιαούρτι που έχει λήξει μία ή δύο μέρες #justsayin. Δεύτερον, το γιαούρτι περιέχει λακτικό οξύ που «χαλαρώνει» τα νεκρά κύτταρα και έτσι προσφέρει ήπια χημική απολέπιση κάτι που έχεις ανάγκη.

calum lewis 8ze5W46EXGk unsplash

Γιατί μέλι
Είναι αντιμικροβιακό και αντιβακτηριδιακό και έτσι καταπολεμά τυχόν μύκητες που μπορεί να «τσίμπησες» στην παραλία. Κυρίως όμως είναι το πιο ισχυρό ενυδατικό και η ενυδάτωση είναι κάτι που επίσης έχεις μεγάλη ανάγκη.

josh massey eX210KFTYRM unsplash

Γιατί λευκή ζάχαρη
Είναι πιο λεπτή από την μαύρη και έτσι κάνει πιο απαλή απολέπιση. Μπορεί να θέλεις να βγάλεις κυριολεκτικά το δέρμα σου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το τραυματίσεις.

Κάνε αυτό το scrub απόψε και ό, τι περισσέψει μην το πετάξεις! Είναι ένα τέλειο επιδόρπιο…

Διάβασε ακόμα: DIY Time! 3 φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσεις τους μαύρους κύκλους