Κάντε μόνες σας πεντικιούρ

Κάντε μόνες σας πεντικιούρ

Ακολουθήστε τα δέκα βήματα που θα σας οδηγήσουν στα τέλεια νύχια.

Επιτέλους, ο καιρός αποφάσισε να φτιάξει και εσείς να βγάλετε τα πόδια σας σε κοινή θέα. Δεν είναι ανάγκη να ξοδευτείτε και να κλείσετε ραντεβού σε ένα nail salon, αν δεν θέλετε. Μπορείτε να κάνετε μόνες σας πεντικιούρ ακολουθώντας απλά βήματα και σε πολύ γρήγορα θα είστε έτοιμες για ανοιχτά πέδιλα και σαγιονάρες.

Μόνο μην βιαστείτε να φορέσετε πέδιλα που έχουν λουράκια που έρχονται σε επαφή με τα νύχια. Αφήστε τα για μία ώρα αφού τα φτιάξετε για να είστε σίγουρες ότι δεν θα χαλάσετε το αποτέλεσμα.

Θα χρειαστείτε: άλατα, ελαφρόπετρα ή scrub ποδιών, πετσέτα, ενυδατική κρέμα ποδιών, λίμα, buffer, νυχοκόπτη, λάδι για τα πετσάκια, βάση νυχιών και top coat και φυσικά το αγαπημένο σας βερνίκι νυχιών.

1.Βυθίστε τα πόδια σας σε μία λεκάνη με ζεστό νερό όπου θα έχετε ρίξει άλατα και αφήστε τα για πέντε λεπτά.

2.Χρησιμοποιήστε μία ελαφρόπετρα ή το scrub ποδιών για να απολεπίσετε με κυκλικές κινήσεις τις πατούσες σας, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις φτέρνες και ξεπλύνετε τα καλά. Σκουπίστε τα με μία πετσέτα.

3.Εφαρμόστε ενυδατική κρέμα -ειδική για τα πόδια- κάνοντας απαλό μασάζ με πιέσεις δίνοντας έμφαση στις καμάρες, ώστε να τα ανακουφίσετε από την κούραση.

4.Βάλτε κρέμα για τα πετσάκια και τρίψτε απαλά τα δάχτυλα και σπρώξτε πίσω τα πετσάκια με το ειδικό στικ.

5. Κόψτε και λιμάρετε κάθε νύχι σε ένα τετράγωνο-οβάλ σχήμα.

6.Με το buffer τρίψτε την επιφάνεια των νυχιών ώστε να τα λειάνετε και να τα ετοιμάσετε για το βερνίκι.

7.Βρέξτε ένα δίσκο από βαμβάκι με ασετόν και περάστε το πάνω από τα νύχια ώστε να απομακρύνετε την περίσσια λιπαρότητα από τις κρέμες που έχεττε βάλει.

8.Περάστε ένα λεπτό στρώμα διάφανης βάσηςσε όλα τα νύχια και αφήστε την να στεγνώσει.

9.Περάστε δύο στρώσεις από το βερνίκι σας περιμένοντας δύο λεπτά ανάμεσα στην κάθε στρώση.

10.Τελειώστε με το top coat που θα περάσετε από πάνω για να στεγνώσει το χρώμα πιο γρήγορα και να δώσετε μεγαλύτερη λάμψη.