Αν θέλεις απαλό και λαμπερό δέρμα χρειάζεσαι ένα και μόνο συστατικό που λέγεται…

Μαρία Ροδίτη
Αν θέλεις απαλό και λαμπερό δέρμα χρειάζεσαι ένα και μόνο συστατικό που λέγεται…

Ένα οξύ που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και θα εξυγιάνει την επιφάνεια του δέρματός σου.

Κάθε γυναίκα στο πέρασμα των χρόνων ακολουθεί μια συγκεκριμένη ρουτίνα ομορφιάς. Κάποιες γυναίκες μένουν πιστές σε ορισμένα προϊόντα, ενώ άλλες θέλουν να δοκιμάζουν ό,τι νέο κυκλοφορεί στην αγορά και να το εντάσσουν στην καθημερινή τους περιποίηση. Όλες, όμως, έχουν μια κοινή επιθυμία: να αντικρίζουν καθημερινά στον καθρέφτη τους ένα λαμπερό και απαλό δέρμα, χωρίς σπυράκια και σημάδια ακμής. Και πώς θα το πετύχεις αυτό; Με το σαλικυλικό οξύ.

Στο άκουσμα των οξέων στην επιδερμίδα πολλές γυναίκες είναι διστακτικές. Ωστόσο, τίποτα δεν πρέπει να σε φοβίζει, καθώς το σαλικυλικό οξύ μπορεί να γίνει ο καλύτερός σου φίλος και να μεταμορφώσει κυριολεκτικά την επιδερμίδα σου.

acid

To σαλικυλικό οξύ συγκαταλέγεται στην ομάδα των ΒΗΑ ή αλλιώς β-υδροξυ-οξέων. Το λαμβάνουμε από την επεξεργασία του φλοιού της λευκής οξιάς, ενώ η συνθετική του μορφή είναι ένα παράγωγο του ακετοσαλυκιλικού οξέος, δηλαδή της ασπιρίνης. Επιπλέον, είναι μια από τις πλέον ενδεδειγμένες θεραπείες ενάντια στην ακμή. Έχει κερατολυτική δράση- λειτουργεί σαν το τέλειο απολεπιστικό- κι έτσι απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα εισχωρώντας στους πόρους με ευκολία και εξυγιαίνοντας την επιφάνεια του δέρματος, δηλαδή το στρώμα όπου συσσωρεύονται όλοι οι ρύποι.

Κι αν έχεις απορία πώς θα χρησιμοποιείς σωστά το σαλικυλικό οξύ, εμείς είμαστε εδώ για να τη λύσουμε. Ιδανικά, θα πρέπει να απλώνεις την κρέμα ή τον ορό με σαλικυλικό οξύ το πρωί και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μετά πρέπει να ακολουθεί το αντηλιακό, ώστε να μη μειώσεις τη δραστικότητα του οξέος.

face 3

Κάτι ακόμα που πρέπει να προσέξεις είναι τα άλλα προϊόντα που χρησιμοποιείς στην beauty routine σου. Συστατικά, όπως η βιταμίνη C ή και η ρετινόλη μπορεί να κάνουν το δέρμα σου πολύ ευαίσθητο και πρέπει να τα αποφεύγεις όσο χρησιμοποιείς κρέμες με σαλυκιλικό οξύ. Σε κάθε περίπτωση, όλα είναι θέμα δοκιμών και αυτό πρέπει να κάνεις! Όμως, πάντα μα ΠΑΝΤΑ… ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΣ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ. Τέλος, αν είσαι έγκυος, καλό είναι να συμβουλευτείς τον γιατρό σου για τη χρήση ή μη του οξέος αυτού.

Διάβασε ακόμα: Ξέχνα τα trends! Αυτά είναι τα διαχρονικά hairstyles που θα είναι πάντα στη μόδα