Πού οφείλεται και πώς θα αντιμετωπίσεις το πρήξιμο στο πρόσωπο το πρωί;

Πού οφείλεται και πώς θα αντιμετωπίσεις το πρήξιμο στο πρόσωπο το πρωί;

Έχει συμβεί σε όλες μας να ξυπνάμε πρησμένες!

Συμβαίνει πολλές φορές να ξυπνάμε το πρωί και ο καθρέφτης να μας δείχνει πρησμένες. Να, κάπως σαν να είχαμε πλαντάξει στο κλάμα το προηγούμενο βράδυ. Και αφού συνειδητοποιήσουμε την κατάσταση, έρχεται ο πανικός και το άγχος, γιατί μπορεί να έχουμε ένα πολύ σημαντικό επαγγελματικό ραντεβού ή ένα meeting. Ή γιατί- εν πάση περιπτώσει- δε θέλουμε να βγούμε πρησμένες από το σπίτι μας, βρε παιδί μου.

Μπορεί εκείνη τη στιγμή να επιστρατεύσεις τα προϊόντα μακιγιάζ σου για να κάνεις λίγο contouring και να «σώσεις» κάπως την κατάσταση, αλλά αν αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Πρέπει να το αντιμετωπίσεις πιο δραστικά.

Ας δούμε, όμως, πρώτα γιατί ξυπνάς πρησμένη…

Εκτός από το ότι μπορεί κάπως να διπλώθηκε το πρόσωπό σου στο μαξιλάρι κατά τη διάρκεια της νύχτας, το έντονο πρήξιμο μπορεί να οφείλεται στη διατροφή που ακολουθείς. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορεί να τρως πολύ αλάτι, πράγμα που σημαίνει ότι η υπερβολική ποσότητα νατρίου στον οργανισμό έχει ως αποτέλεσμα τέτοιου είδους πρηξίματα. Ή την προηγούμενη μέρα να κατανάλωσες πολύ καφέ ή μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Ακόμα και η έλλειψη ενυδάτωσης του οργανισμού μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το έντονο πρήξιμο στο πρόσωπό σου.

Πώς θα ξεπρηστεί τελικά το πρόσωπο το πρωί; Θα μάθεις τα πάντα στην παρακάτω gallery.

Διάβασε ακόμα: 10 face mists για να αναζωογονείς το δέρμα σου τις καυτές μέρες του καλοκαιριού