7 tips για να αντιμετωπίσεις το έγκαυμα από τον ήλιο

Μαρία Ροδίτη
7 tips για να αντιμετωπίσεις το έγκαυμα από τον ήλιο

«Άρπαξες» στην παραλία; Δες τι πρέπει να κάνεις!

Το καλοκαίρι είναι η πιο όμορφη εποχή του χρόνου! Η ανεμελιά, η μεγαλύτερη διάρκεια της μέρας, η προσμονή για τις διακοπές και οι ατέλειωτες ώρες πλάι στο κύμα μάς κάνουν λίγο περισσότερο χαρούμενες. Άουτς! Αυτές οι πολλές ώρες στη θάλασσα, όμως, είναι ικανές να μας ξελογιάσουν και να μας κάνουν να ξεχαστούμε να βάλουμε αντηλιακό. Και, βέβαια, να το ανανεώνουμε κάθε δύο ώρες. Να σου, λοιπόν, το έγκαυμα από τον ήλιο!

Έλα, πες μας ειλικρινά, πόσες φορές δε σου έχει συμβεί να ετοιμαστείς από το σπίτι, να βάλεις αντηλιακό και πηγαίνοντας στην παραλία να χαλαρώσεις με τις κουβέντες, το βιβλίο και το πάφλασμα του κύματος ξεχνώντας τελείως να ανανεώσεις το αντηλιακό σου. Και ξαφνικά μόλις γυρνάς πλευρό στην πετσέτα αρχίζεις να νιώθεις έναν πόνο αργό και βασανιστικό! Ναι, ναι, κάηκες από τον ήλιο και πρέπει να δράσεις επειγόντως!

Κατ’ αρχάς, μην αγγίξεις το δέρμα σου σε καμία περίπτωση, γιατί και θα πονάς υπερβολικά και ταλαιπωρήσεις άδικα την καμένη επιδερμίδα σου. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τα βήματα που θα βρεις στην παρακάτω gallery για να ανακουφίσεις και να αναπλάσεις άμεσα την περιοχή. Και κάτι ακόμα! Την επόμενη φορά βάλε υπενθύμιση στο κινητό για αντηλιακό!

Διάβασε ακόμα: 5 χτενίσματα με στέκα που γίνονται μέσα σε πέντε λεπτά