DIY Time! Όλα τα tips που χρειάζεσαι για να τρίψεις σωστά τα πόδια σου με τη ράσπα

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
DIY Time! Όλα τα tips που χρειάζεσαι για να τρίψεις σωστά τα πόδια σου με τη ράσπα

Είναι κανόνες του πεντικιούρ! 

Το πεντικιούρ το καλοκαίρι είναι σαν το καρπούζι... δεδομένο! Περιποιούμαστε τα πέλματά μας για να είναι όμορφα και απαλά όταν φοράμε τα σανδάλια μας και ξοδεύουμε χρόνο στο σπίτι αλλά και χρήματα έξω για να τα πετύχουμε όλα αυτά. Σήμερα λοιπόν, θα μιλήσουμε για αυτά που κάνουμε στο σπίτι για τα πέλματά μας και πιο συγκεκριμένα, για τις κινήσεις που κάνουμε με τη ράσπα ή με την ελαφρόπετρα. Πριν συνεχίσω όμως ε τα do’s και τα don’ts να μιλήσω πολύ σύντομα για το δίλλημα ελαφρόπετρα ή ράσπα. Και τα δύο απολεπίζουν όμως, αν με ρωτάς, τίποτα δεν συγκρίνεται με τη ράσπα. Ωραία, πάμε τώρα στα πρέπει και στα μη: Εν συντομία είναι τα παρακάτω...

do dont raspa pentikiour

Ας μιλήσουμε όμως λίγο πιο αναλυτικά. Αρχικά δεν τρίβεις ποτέ τα πόδια σου με τη ράσπα όσο είναι ακόμα στεγνά. Θα τα τραυματίσεις και θα τα κάνεις πιο άγρια, όχι απαλά. Το δέρμα και η ράσπα πρέπει να είναι βρεγμένα. Βέβαια, μπορεί να τρίβεις κάμποση ώρα και να νομίζεις πως δεν γίνεται τίποτα αλλά μην σταματήσεις, πίστεψέ μας γίνεται δουλειά και σύντομα θα δεις τι βγαίνει από τα πόδια σου.

Αν ωστόσο σχεδόν στεγνώσει το νερό από τα πόδια σου όσο τρίβεις και δεν συμβαίνει κάτι παραπάνω από ένα αίσθημα θερμότητας στα πόδια σου σταμάτα! Μάλλον δεν έχεις τόσα νεκρά κύτταρα όσο νόμιζες και έχεις φτάσει σε... υγιές δέρμα. Σταμάτα γενικά όμως! Μην μπεις στον πειρασμό να τρίψεις άλλο σημείο με τη ράσπα, θα τραυματίσεις την επιδερμίδα σου και τίποτα καλό δεν θα συμβεί. Και κάτι που δεν πρέπει να ξεχάσεις με τίποτα: απολύμανση!

Η ράσπα συγκρατεί επάνω της νεκρά κύτταρα ακόμα και αν την πλύνεις οπότε πέρνα τη με λίγο οινόπνευμα αφού τελειώσεις για να σιγουρευτείς πως θα είναι ασφαλές να τη χρησιμοποιήσεις την επόμενη φορά. Δεν σου φτάνουν αυτά; Θα σου πω και ένα μυστικό... Βάλε στο νερό που θα μουλιάσεις τα πόδια σου ξύδι. Δεν θα πω παραπάνω, απλά θα περιμένω τα μηνύματά σου αν το κάνεις!

Διάβασε ακόμα: 10 αντηλιακά για λιπαρές επιδερμίδες που γυαλίζουν στον ήλιο