DIY Time! Φτιάξε το πιο ενυδατικό conditioner με αβοκάντο

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! Φτιάξε το πιο ενυδατικό conditioner με αβοκάντο

Μια πολύ οικονομική και ευεργετική συνταγή για τα μαλλιά σου!

Πόσο ανυπομονούμε να κλείσουμε τους υπολογιστές και να βρεθούμε σε ένα όμορφο ελληνικό νησί δε λέγεται! Να κοιμόμαστε και να ξυπνάμε ό,τι ώρα θέλουμε, να λιαζόμαστε με τις ώρες, να κάνουμε ατέλειωτες βουτιές στα νερά του Αιγαίου και γενικά να μη μας απασχολεί τίποτα. Oops… σχεδόν τίποτα, δηλαδή! Θα σου εξηγήσουμε ακριβώς τι εννοούμε!

Ακόμα και στις διακοπές, ακόμα και τις μέρες χαλάρωσης που θα βιώνεις δεν πρέπει με τίποτα να αμελείς τη φροντίδα των μαλλιών σου. Σκέψου πόσο ταλαιπωρείται η τρίχα σου με τα μπάνια και το αλάτι της θάλασσας, αλλά και όταν είναι εκτεθειμένη στην ηλιακή ακτινοβολία. Ας μην το αναλύσουμε καλύτερα… Αυτό, λοιπόν, που πρέπει να κάνεις είναι μετά την εξόρμησή σου στην παραλία να φροντίζεις, ώστε κατά τη διάρκεια του λουσίματος να προσφέρεις στην τρίχα σου όλη την ενυδάτωση και περιποίηση που χρειάζεται.

Πέραν του σαμπουάν και της μάσκας που χρησιμοποιείς, πρέπει οπωσδήποτε να απλώνεις στις άκρες conditioner. Σε κάθε λούσιμο, εννοείται. Γι’ αυτό κι εμείς παρακάτω σου προτείνουμε μια πανεύκολη DIY συνταγή για conditioner, την οποία μπορείς να απλώνεις στα μαλλιά σου σε κάθε λούσιμο.

avocado

Θα χρειαστείς:

Μισό αβοκάντο

Μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

3 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σου

Αφού λιώσεις το αβοκάντο, προσθέτεις το ελαιόλαδο και το αιθέριο έλαιο και ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έπειτα, απλώνεις το conditioner στα μαλλιά σου και το αφήνεις να δράσει για 3-5 λεπτά. Τέλος, ξεπλένεις πολύ καλά με χλιαρό προς κρύο νερό.

Κι αν αναρωτιέσαι, γιατί αυτό το conditioner μπορεί να αποδειχθεί θρεπτικό για την τρίχα σου… μάθε ότι το ελαιόλαδο μπορεί να κάνει τα μαλλιά σου πιο απαλά, να τα ενυδατώσει και να τα δυναμώσει. Χάρη στις μαλακτικές του ιδιότητες, αφήνει τα μαλλιά μεταξένια, ενώ παράλληλα βελτιώνει την ελαστικότητα και τη δύναμή τους.

Με τη σειρά του, το αβοκάντο περιέχει βιταμίνες Α, Β και Ε, ελαϊκό οξύ, Ω3 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά, που θρέφουν, επανορθώνουν και εξαφανίζουν τη θαμπή όψη στο τριχωτό της κεφαλής. Ακόμα το σκέφτεσαι να το δοκιμάσεις;

Cover photo: @zoraidadsalon

Διάβασε ακόμα: 7 tips για να προστατεύσεις τα βαμμένα μαλλιά σου το καλοκαίρι