DIY time! Φτιάξε πανεύκολα ένα lip scrub με ακτινίδιο!

Μαρία Ροδίτη
DIY time! Φτιάξε πανεύκολα ένα lip scrub με ακτινίδιο!

Είναι τέλειο και μπορείς να το κάνεις και στις διακοπές σου!

Το lip scrub είναι ένα προϊόν που οι περισσότερες γυναίκες δεν έχουμε σε μεγάλη εκτίμηση. Ίσως το θεωρούμε κάπως περιττό, αρκετά βαρετό και ένα επιπλέον έξοδο στο budget μας. Όταν, όμως, έρχεται η στιγμή που βλέπουμε ταλαιπωρημένα τα χείλη μας, να ξεφλουδίζουν ή να μη «στρώνει» καλά το κραγιόν, τότε ως δια μαγείας θα θέλαμε να έχουμε ένα μικρό βαζάκι με lip scrub κάπου στο νεσεσέρ μας.

Πίστεψέ μας, αν μία φορά δοκιμάσεις να κάνεις απολέπιση χειλιών θα «γλυκαθείς» με το αποτέλεσμα και θα το κάνεις μέρος της beauty routine σου. Και δε χρειάζεται να ξοδεύεσαι κάθε τρεις και λίγο για να αγοράζεις ό,τι νέο κυκλοφορεί στα ράφια των καταστημάτων καλλυντικών. Μπορείς και μόνη σου να εξοικειωθείς με τις diy συνταγές για lip scrub και να τις φτιάχνεις στο σπίτι σου… Ή ακόμα και στις διακοπές σου!

Η συνταγή που σου προτείνουμε παρακάτω μπορεί να γίνει όπου κι αν βρίσκεσαι, γιατί είναι πανεύκολη και έχει απλά υλικά. Είτε είσαι στο σπίτι σου, είτε σε κάποιο από τα υπέροχα νησιά μας, αφιέρωσε ένα απόγευμα στην περιποίησή σου και κάνε αυτό το τέλειο lip scrub με ακτινίδιο και φράουλα!

diy lip scrub me fraoula kai aktinidio

Θα χρειαστείς:

-1 λιωμένη φράουλα

-1/2 λιωμένο ακτινίδιο

-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

-2 σταγόνες έλαιο βιταμίνης Ε (προαιρετικά)

Βάλε στο μπλέντερ (ή πίεσε με ένα πιρούνι) τη φράουλα με το ακτινίδιο μέχρι να λιώσουν καλά και να γίνουν πουρές. Στη συνέχεια, ρίξε τον πουρέ φρούτων σε ένα μπολ, πρόσθεσε τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο (και τη βιταμίνη Ε, αν την έχεις επιλέξει) και ανακάτεψε πολύ καλά. Το lip scrub σου είναι πανέτοιμο για χρήση.

metatropi kragion se lip gloss

Αφού έχεις βρέξει τα χείλη σου με ζεστό νερό, μπορείς να το απλώσεις, να κάνεις ελαφρύ μασάζ για 30 δευτερόλεπτα και έπειτα να ξεπλύνεις καλά με ζεστό νερό και πάλι. Στη συνέχεια, σκούπισε απαλά με μια πετσέτα τα χείλη σου και βάλε το πιο ενυδατικό lip balm που έχεις.

Το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες, όπως βιταμίνες Α, C και Ε, όπως επίσης και αντιοξειδωτικά, που είναι φιλικά προς την επιδερμίδα. Γι’ αυτό, άλλωστε, αυτό το φρούτο υπάρχει και σε πολλές κρέμες του εμπορίου. Αντίστοιχα, και η φράουλα είναι πλούσια σε ελλαγικό οξύ, το οποίο εμποδίζει την καταστροφή του κολλαγόνου και αποτρέπει το σχηματισμό των ρυτίδων. Τα φρούτα αυτά, λοιπόν, σε συνδυασμό με τη ζάχαρη που απομακρύνει όλα τα νεκρά κύτταρα θα σου χαρίσουν τα πιο απαλά και λαμπερά χείλη που είχες ποτέ. Κι αν σου έχει περισσέψει μείγμα, το τοποθετείς σε ένα βαζάκι μέσα στο ψυγείο για μία εβδομάδα και το ξαναχρησιμοποιείς!

Διάβασε ακόμα: 4 tips για να έχει ορατό αποτέλεσμα η μάσκα ομορφιάς σου