Hair oiling: Η τεχνική που θα σώσει τα μαλλιά σου μετά το καλοκαίρι

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Hair oiling: Η τεχνική που θα σώσει τα μαλλιά σου μετά το καλοκαίρι

Είναι ένα ινδικό μυστικό που μπορεί να κάνει θαύματα για κάθε τύπο μαλλιών 

Ας το παραδεχτούμε, τα μαλλιά μας το καλοκαίρι υποφέρουν. Ναι, και τον χειμώνα δεν περνάνε καλά αλλά το καλοκαίρι τα πράγματα δυσκολεύουν. Ο ήλιος και το αλάτι από τη θάλασσα ή το νερό της πισίνας τα ταλαιπωρεί δραματικά και αν προσθέσουμε σε αυτά τη ζέστη, τότε έχουμε ένα καταστροφικό κοκτέιλ που τα κάνει θαμπά, ξηρά και άτονα ή απλά πάρα πολύ λιπαρά (ανάλογα με τον τύπο τους). Με την επιστροφή μας λοιπόν χρειάζονται SOS περιποίηση και αναδόμηση αν θέλουμε να αποφύγουμε το ψαλίδι.

Αν μας ρωτάς βέβαια, προτιμάμε το κούρεμα από οτιδήποτε άλλο γιατί βοηθά πραγματικά τα μαλλιά να αναζωογονηθούν αλλά καταλαβαίνουμε πως πολλές δεν θέλουν ούτε να το ακούσουν. Εδώ λοιπόν έρχεται το hair oiling, η ινδική τεχνική που αξιοποιεί τα λάδια και τις ευεργετικές τους ιδιότητες για να ενυδατώσει βαθιά, να αναδομήσει και να επαναφέρει τη χαμένη λάμψη σε κάθε τύπο μαλλιών. Ναι σε κάθε τύπο μαλλιών, ακόμα και στα λιπαρά.

hair oiling epanorthosi mallia

Βλέπεις και τα λιπαρά μαλλιά χρειάζονται την θρέψη και την ενυδάτωση που μπορούν να τους χαρίσουν τα λάδια αλλά όχι όλα τα λάδια. Επίσης, το hair oiling δεν σημαίνει πως θα αρχίσεις να βάζεις λάδι στα μαλλιά σου όπως-όπως. Υπάρχει μέθοδος και συγκεκριμένα λάδια που μπορείς να χρησιμοποιήσεις ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου και θα σου τα πούμε όλα στην παρακάτω gallery.

Δεδομένου ότι στην Ινδία χρησιμοποιούν λάδια που όχι απλά δεν έχουμε εδώ αλλά δεν μπορούμε καν να προφέρουμε, μιλήσαμε με ειδικούς και έχουμε τα τρία λάδια που θα κάνουν θαύματα για κάθε τύπο μαλλιών ξεχωριστά και τα οποία μπορείς πανεύκολα να βρεις (κάποια τα έχεις ήδη σε κάποιο ντουλάπι). Σπεύσε λοιπόν στην παρακάτω gallery για να μάθεις ποια είναι και πως να κάνεις το hair oiling που θα σώσει τα μαλλιά σου μετά το καλοκαίρι.

Διάβασε ακόμα: #trending: Η πιο hot τάση στα μαλλιά είναι τέλεια για ξανθές ΚΑΙ για μελαχρινές