3 tips που θα σε βοηθήσουν να σταματήσεις -επιτέλους- να τρως τα νύχια σου

Μαρία Ροδίτη
3 tips που θα σε βοηθήσουν να σταματήσεις -επιτέλους- να τρως τα νύχια σου

Πρέπει να τελειώνεις με αυτήν τη συνήθεια…

Όλες έχουμε ή είχαμε στο παρελθόν κακές συνήθειες. Και δε μιλάω, φυσικά, για το κάπνισμα. Αναφέρομαι σε bad habits, που έχουν να κάνουν με την ομορφιά, όπως για παράδειγμα το να σπας διαρκώς τις άκρες των μαλλιών που έχουν ψαλίδα ή… να τρως τα νύχια σου. Αυτό το τελευταίο έκανα εγώ μέχρι και μερικά χρόνια πριν.

Τώρα που το σκέφτομαι απορώ πραγματικά με τον εαυτό μου που έμπαινα σε αυτήν τη διαδικασία να «σακατεύω» τα νύχια μου και τα δάχτυλά μου για χίλιους δυο λόγους. Είτε γιατί δεν είχα τι να κάνω, είτε γιατί δεν περνούσε η ώρα, είτε γιατί είχα αγωνία ή άγχος για κάτι. Σπουδαίος λόγος, όπως καταλαβαίνεις, δεν υπήρχε.

Και μέσα σε όλο αυτό είχα και το κήρυγμα της μαμάς να σταματήσω- επιτέλους- να κατακρεουργώ τα νύχια μου. «Πάψε πια, με ανατριχιάζεις», «θα σταματήσεις επιτέλους; Σου αρέσει να κυκλοφορείς με σκοροφαγωμένα νύχια;» και άλλα τέτοια πολλά άκουγα σε καθημερινή βάση από τη μανούλα μου.

stamataw na trww ta nyxia

Photo credit: @betina_goldstein

Μέχρι που… εκεί περίπου στο τέλος της Γ’ Λυκείου ξεκίνησα να βάζω μυαλό. Θες ότι μου πέρασε ξαφνικά αυτή κακή συνήθεια, θες ότι άρχισα να μεγαλώνω και σκεφτόμουν ότι δεν μπορώ πράγματι να κυκλοφορώ με φαγωμένα νύχια στο Πανεπιστήμιο; Κάπως μαγικά και απρόσμενα αυτή η συνήθεια να πετσοκόβω τα νύχια μου σταμάτησε. Μάλλον, για να στο πω καλύτερα… Με τα τρία tips, που θα βρεις στην παρακάτω gallery, έβαλα αβίαστα ένα «τέλος» σε αυτό το πράγμα, που μόνο κακό μου έκανε.

Αν κι εσύ, λοιπόν, τρως τα νύχια σου και δεν μπορείς να σταματήσεις αυτήν τη συνήθεια, ρίξε μια ματιά παρακάτω. Εκτός από το αντιαισθητικό κομμάτι της υπόθεσης, το να τρως τα νύχια σου μπορεί να βλάψει την υγεία σου μιας και σε αυτήν την περιοχή συγκεντρώνεται πλήθος μικροβίων από τις επιφάνειες που αγγίζουμε μέσα στην ημέρα. Ας μη σου πω καλύτερα πόσο επικίνδυνο είναι αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε την πανδημία του κορονοϊού… Γι’ αυτό, σε προτρέπω να κάνεις ένα scroll και να ξεκινήσεις την προσπάθεια. Ο επιμένων πάντα νικά!

Cover photo: @betina_goldstein

Διάβασε ακόμα: Black Friday: 15 ακριβά αρώματα στα οποία αξίζει να επενδύσεις σήμερα