Κάθε πότε πρέπει να αλλάζεις τη βούρτσα μαλλιών σου;

Μαρία Ροδίτη
Κάθε πότε πρέπει να αλλάζεις τη βούρτσα μαλλιών σου;

Δεν αρκεί μόνο να την καθαρίζεις…

Η ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών είναι διαφορετική για την κάθε γυναίκα και προσαρμόζεται σύμφωνα με τις ανάγκες της. Άλλη θέλει να αποκτήσει όγκο και μακριά μαλλιά, οπότε χρησιμοποιεί τα ανάλογα προϊόντα, άλλη θέλει να διατηρήσει το χρώμα της και επιλέγει σαμπουάν, conditioners και μάσκες για βαμμένα μαλλιά. Όλες, όμως, έχουμε κάτι κοινό: χτενίζουμε καθημερινά τα μαλλιά μας με τη βούρτσα μας. Και όχι μόνο μία φορά…

Μπορεί να τα χτενίσουμε το πρωί ή μόνο το βράδυ. Ή να τα χτενίσουμε πριν μπούμε για λούσιμο. Πάντως, η βούρτσα μαλλιών έχει πρωταρχική θέση στη hair routine όλων μας μιας και είναι αυτή που λύνει τους κόμπους και μας χαρίζει περιποιημένα και καλοχτενισμένα μαλλιά.

Σκέφτηκες, όμως, ποτέ πως η βούρτσα μαλλιών έχει… ημερομηνία λήξης; Κι, όμως, κατά κάποιον τρόπο ισχύει αυτό. Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείς ακόμα τη βούρτσα που είχες στο Λύκειο και θα σου εξηγήσουμε τους λόγους.

vourtsa malliwn katharisma

Photo credit: @taraleydon

Όταν κυκλοφορείς έξω, τα μαλλιά σου συγκεντρώνουν πάνω τους όλη τη ρύπανση του περιβάλλοντος, βακτήρια και σκόνη. Μετά, λοιπόν, εσύ χτενίζεσαι και μεταφέρεις όλα αυτά και στη βούρτσα σου. Αν προσθέσουμε στην όλη διαδικασία και hair styling προϊόντα (π.χ. λάδια, serums), που χρησιμοποιείς, μπορείς να καταλάβεις πόση βρωμιά «κάθεται» πάνω στη βούρτσα μαλλιών σου.

Θα μας πεις… Μπορώ να την πλένω ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να είναι καθαρή και να μην ανακυκλώνεται αυτή η βρωμιά. Ναι, σίγουρα πρέπει να την καθαρίζεις, όμως, μετά από ένα σημείο αυτό δεν αρκεί. Βλέπεις, υπάρχουν βακτήρια και σκόνες που κατακάθονται στη βούρτσα και όσο κι αν προσπαθείς, δεν φεύγουν ποτέ. Εσύ, με τη σειρά σου χτενίζεσαι, και μεταφέρεις όλα αυτά στα μαλλιά σου με αποτέλεσμα να τα ταλαιπωρείς.

allagi vourtsas malliwn

Photo credit: @frommpro

Πρέπει, λοιπόν, να αλλάζεις βούρτσα μαλλιών ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Στην παρακάτω gallery σού παρουσιάζουμε τα σημάδια που θα σε κάνουν να καταλάβεις πως θες καινούρια βούρτσα, αλλά και κάθε πότε- περίπου- πρέπει να αλλάζεις τη βούρτσα σου, ώστε να «δουλεύει» σωστά και να έχεις υγιή μαλλιά.

Cover photo: @theknotdr

Διάβασε ακόμα: Ψάχνεις μανικιούρ για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου; Κάν’ το όπως η Ηλιάνα Παπαγεωργίου