Αξίζει πραγματικά να βάλεις τη βρώμη στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Μαρία Ροδίτη
Αξίζει πραγματικά να βάλεις τη βρώμη στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Τα οφέλη της στην επιδερμίδα είναι περισσότερα από όσα φαντάζεσαι…

Το skincare πραγματικά δεν έχει τέλος! Καθημερινά λανσάρονται ολοένα και περισσότερα προϊόντα και συστατικά, τα οποία υπόσχονται να μας χαρίσουν λαμπερή, υγιή επιδερμίδα, που να εκπέμπει νεότητα. Εξίσου συχνά, πολλοί facialists μοιράζονται με το κοινό θεραπείες ομορφιάς που έχουν εξακριβωμένα θεαματικά αποτελέσματα.

Και κάπου εκεί βρίσκεσαι εσύ μπερδεμένη, να αναρωτιέσαι τι είναι καλύτερο για το δικό σου δέρμα. Αλήθεια, έχεις σκεφτεί ποτέ πως τα υλικά της φύσης μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερο καλό στην επιδερμίδα σου από οτιδήποτε άλλο; Κι όμως!

Ένα από αυτά τα υλικά είναι και η βρώμη, η οποία μπορεί κυριολεκτικά να κάνει θαύματα στο πρόσωπό σου. Ναι, μπορεί η βρώμη να ανήκει στα δημητριακά, να είναι superfood και να έχει απίστευτα ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό σου, όμως εξίσου ευεργετική μπορεί να είναι και στο δέρμα σου.

epidermida vrwmi

Γιατί; Διότι περιέχει τόσα πολλά συστατικά που… κάνουν για δέκα κρέμες ενυδάτωσης και αντιγήρανσης. Γι’ αυτό, άλλωστε, η βρώμη αποτελεί βασικό στοιχείο σε πολλά DIY scrub προσώπου και σώματος, αλλά και σε πολλές μάσκες. Για την ακρίβεια, οι πρωτεΐνες που περιέχονται στη βρώμη υποστηρίζουν και ενισχύουν με φυσικό τρόπο το δέρμα, ενώ διατηρούν ισορροπημένα τα επίπεδα pH.

Επιπλέον, τα λιπίδια και οι απορροφητικές ουσίες, που περιέχει η βρώμη, σχηματίζουν ένα καλυπτικό στρώμα, το οποίο προστατεύει το δέρμα από τις περιβαλλοντικές «επιθέσεις» και την αφυδάτωση. Καταλαβαίνεις τώρα γιατί θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε και superfood της επιδερμίδας;

Μισό λεπτό! Στην παρακάτω gallery θα δεις ακριβώς- με λεπτομέρειες- τα οφέλη που μπορεί να έχει η βρώμη στο δέρμα σου. Γιατί δεν κάνει μόνο για ενυδάτωση. Βοηθά στην ακμή, στη φαγούρα και σε πολλά, πολλά άλλα…

Διάβασε ακόμα: 10 λόγοι για τους οποίους η Μαρία Ηλιάκη είναι το beauty icon μας