5 σωτήρια tips για να σταματήσεις να τρως τα νύχια σου μια για πάντα

3 SHARES

Πίστεψέ μας! Είναι πιο εύκολο από όσο νομίζεις.

Τα νύχια είναι ένα σημαντικό κομμάτι της εμφάνισης κάθε γυναίκας. Όλες θέλουμε να τα βλέπουμε περιποιημένα, βαμμένα και με όμορφα σχέδια. Γι’ αυτό, άλλωστε, φροντίζουμε να επισκεπτόμαστε τη nail artist μας (όχι τώρα που είναι κλειστά) ή να κάνουμε μόνες μας DIY μανικιούρ.

Κάποιες από εμάς, όμως, συμβαίνει να έχουμε μια κακή συνήθεια όσον αφορά τα νύχια μας. Ποια είναι αυτή; Μα, φυσικά, η ονυχοφαγία. Μπορεί πολύ πρόσφατα να έχουμε κάνει μανικιούρ, μπορεί μόλις πριν λίγο να τα βάψαμε, αλλά… η συνήθεια είναι συνήθεια. Τρώμε τα νύχια μας όπου σταθούμε και όπου βρεθούμε καταστρέφοντάς τα, ενοχλώντας τους γύρω μας και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία μας.

Για σκέψου… Πόσες φορές έχει φάει τα νύχια σου και πόσες φορές ο οποιοσδήποτε άνθρωπος βρέθηκε δίπλα σου σου είπε «σταμάτα, επιτέλους». Σε όλες μας έχει συμβεί αυτό λίγο-πολύ! Η ονυχοφαγία, πράγματι, καταντάει μια πολύ κακή και ενοχλητική για τους γύρω μας συνήθεια.

pos na stamatisw na trww ta nyxia mou

Photo credit: @betina_goldstein

Έχει, όμως, και προεκτάσεις στο κομμάτι της υγείας. Θα στο εξηγήσουμε πολύ απλά. Εσύ καθημερινά αγγίζεις με τα χέρια σου διάφορα αντικείμενα που υπάρχουν στην τσάντα σου ή το γραφείο σου, πιάνεις επιφάνειες και πάλι από την αρχή. Περνούν, λοιπόν, από τα χέρια σου δεκάδες μικρόβια και βακτήρια, τα οποία τρώγοντας τα νύχια σου… μεταφέρονται ευθύς αμέσως στον οργανισμό σου. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πόσο κακό μπορείς να κάνεις και στο σώμα σου με αυτήν την κακή συνήθεια; Γιατί, πραγματικά, η ονυχοφαγία δεν αφορά μόνο το αισθητικό κομμάτι.

Θα μας πεις… Το έχω παλέψει, έχω προσπαθήσει και πάλι επιστρέφω στα νύχια μου. Έχεις δοκιμάσει, όμως, τα tips που θα βρεις στην παρακάτω gallery; Σίγουρα όχι! Πρόκειται για μυστικά-εγγύηση, τα οποία θα σε βοηθήσουν σε χρόνο dt να πάψεις να τρως τα νύχια σου και να προστατέψεις τον οργανισμό σου, αλλά και να έχεις πάντα όμορφα άκρα. Για δες…

Cover photo: @betina_goldstein

Διάβασε ακόμα: 5 απόλυτα μυστικά για να δείχνεις ξεκούραστη από το πρωί ως το βράδυ

3 SHARES
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ