5 μυστικά μακιγιάζ που όλες οι γυναίκες άνω των 40 πρέπει να ξέρουν

Μαρία Ροδίτη
5 μυστικά μακιγιάζ που όλες οι γυναίκες άνω των 40 πρέπει να ξέρουν

Τα απόλυτα make up tips για τέλειο δέρμα!

Η αλήθεια είναι πως όσο μεγαλώνουμε εμείς οι γυναίκες τόσο περισσότερες ατέλειες παρατηρούμε στο πρόσωπό μας. Και αυτό δεν είναι ιδέα μας, βέβαια. Είναι η εξέλιξη του χρόνου και η αποτύπωσή του στην επιδερμίδα μας.

Όσο ο καιρός περνάει, λοιπόν, το δέρμα χάνει το υαλουρονικό οξύ, την ελαστίνη και το κολλαγόνο του με αποτέλεσμα να υπάρχει χαλάρωση και να κάνουν την εμφάνισή τους οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Αν είσαι γύρω στα 40, καταλαβαίνεις ακριβώς αυτό που σου περιγράφουμε.

Φυσικά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγχώνεσαι ή να νιώθεις άσχημα με την εικόνα σου. Είναι ωραίο να μεγαλώνεις και αν ακολουθείς ευλαβικά τη ρουτίνα ομορφιάς σου, θα δεις πως θα μεγαλώνεις και πολύ, πολύ όμορφα. Σύμμαχός σου, όμως, στον χρόνο και στο αποτύπωμά του πάνω σου μπορεί- εκτός από τα skincare συστατικά- να είναι και το μακιγιάζ.

Ναι! Το make up είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της εικόνας των γυναικών άνω των 40 ετών. Κι αυτό, γιατί μπορεί να καλύψει ατέλειες- ίσως και να τις εξαφανίσει-, να αναδείξει μια λαμπερή επιδερμίδα και να σε κάνει να φαίνεσαι πολύ πιο νέα.

Όσο ουτοπικό κι αν σου φαίνεται αυτό, είναι μια αλήθεια. Και τα έξι μυστικά, που θα βρεις στην παρακάτω gallery, θα σε πείσουν ότι το μακιγιάζ- αν το διαχειριστείς με τον σωστό τρόπο- μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα. Κάνε scroll, λοιπόν, και δες πώς θα δείχνεις πιο νέα από ποτέ με μερικά make up tips, ακόμα κι αν έχεις περάσει τα 40.

Διάβασε ακόμα: Γιατί οι μάσκες ομορφιάς σε σκόνη θα γίνουν η νέα beauty εμμονή σου;