Στα 20, στα 30, στα 40…

Οι ανάγκες της επιδερμίδας ανά δεκαετία αλλάζουν. Αναγνωρίστε τες.

Καθώς περνάνε τα χρόνια η επιδερμίδα αλλάζει, οι ανάγκες της διαφοροποιούνται και τα σημάδια κόπωσης και γήρανσης που παρουσιάζει είναι άλλα. Δείτε τη δική σας δεκαετία, αλλά και τι σας περιμένει.

Στα 20 η τάση ακμής που σας ταλαιπωρούσε στην εφηβεία σας αφήνει αλλά τα σημάδια της είναι ακόμη εμφανή, όπως και η τάση λιπαρότητας. Προϊόντα με σαλικυλικό οξύ βοηθούν και στις πρώτες προτεραιότητες σας είναι ο καλός καθαρισμός και η βασική ενυδάτωση κάθε πρωί.

Στα 30 ο ανομοιόμορφος τόνος της επιδερμίδας αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους προβληματισμούς. Η λάμψη της πολύ νεανικής επιδερμίδας αρχίζει να σας αφήνει και σημάδια κούρασης αρχίζουν να φαίνονται και λεκέδες στο δέρμα να εμφανίζονται. Βαθύς καθαρισμός και απολέπιση είναι στην πρώτη γραμμή των αναγκών, όπως και η περιποίηση με κρέμες που περιέχουν ανακλαστές φωτός που δίνουν λάμψη και κρύβουν τα σημάδια της κούρασης. Τώρα, ίσως είναι η στιγμή να πάτε και στον δερματολόγο για μικροδερμοαπόξεση.

Στα 40 αρχίζει να φαίνεται η ζημιά που έχει κάνει ο ήλιος όλα τα χρόνια που πέρασαν. Μικρές λεπτές γραμμούλες εγκαθίστανται σε καίρια σημεία του προσώπου του λαιμού και του ντεκολτέ. Αναζητήστε προϊόντα περιποίησης που τονώνουν την παραγωγή κολλαγόνου, που συσφίγγουν την επιδερμίδα και την ενυδατώνουν σε βάθος. Αν δεν έχετε ήδη βάλει στην καθημερινή ρουτίνα σας κάποιον ορό, κάντε το άμεσα καταπολεμώντας το πρόβλημα που βλέπετε περισσότερο στη δική σας επιδερμίδα: κοκκινίλες, γραμμές, ανομοιομορφία τόνου, ξηρότητα.

Στα 50 οι ορμονικές αλλαγές έχουν αντίκτυπο που γίνεται αντιληπτό άμεσα προκαλώντας ξηρότητα. Η ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια αποκτά βαθιές και έντονες ρυτίδες και παρατηρείται χαλάρωση στο περίγραμμα του προσώπου. Προϊόντα που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, μπαίνουν στην καθημερινότητα σας. Ιδιαίτερη προσοχή δώστε στην περιοχή των ματιών με ειδικές κρέμες, αλλά και σε προϊόντα που δρουν σαν δίχτυ που μαζεύει το περίγραμμα του προσώπου. Συνδυάστε καθαριστικά, ορό και κρέμες που απευθύνονται σε ώριμη επιδερμίδα και μην αμελείτε την κρέμα νύχτας ποτέ.

Στα 60+ η έντονη χαλάρωση αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα. Μάθετε πώς να εφαρμόζετε την κρέμα σας –που πρέπει να είναι ειδικά για το πρόβλημα- ώστε να μεγιστοποιείτε τα οφέλη της. Το πρήξιμο στην περιοχή των ματιών δεν μπορεί πλέον να καλυφθεί με κονσίλερ καθώς το δέρμα σε αυτήν την περιοχή είναι λεπτότερο και γίνεται ακόμη πιο διάφανο και «κρεμάει». Γι' αυτό προσέξτε μην βαραίνετε το αποτέλεσμα προσπαθώντας να το καλύψετε. Αν είναι πού έντονη η χαλάρωση, τότε μία επίσκεψη στο Πλαστικό Χειρουργό σας είναι η αποτελεσματικότερη λύση. Η αλλαγή στα μάτια θα διώξει πολλά χρόνια από πάνω σας και θα σας γυρίσει κάποιες παραγράφους πιο πάνω.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ