DIY Time! Σπιτική κρέμα αποτρίχωσης για βελούδινη επιδερμίδα

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! Σπιτική κρέμα αποτρίχωσης για βελούδινη επιδερμίδα

Θα μπει ένα τέλος στην ανεπιθύμητη τριχοφυΐα…

Ο καιρός έχει φτιάξει για τα καλά το τελευταίο διάστημα. Το έχεις παρατηρήσει; Ο ήλιος λάμπει, η θερμοκρασία ανεβαίνει όλο και πιο πολύ και η μέρα έχει μεγαλώσει αρκετά. Αμέσως δεν σου έχει δημιουργηθεί η ανάγκη να βγάλεις από την ντουλάπα σου πιο ελαφριά ρούχα, να αρχίσεις να φοράς τις denim φούστες σου και τα ανοιξιάτικα φορέματά σου;

Εντάξει, για shorts είναι νωρίς ακόμα, αλλά θα έρθει και η ώρα τους. Όμως… για να φορέσεις όλα αυτά τα υπέροχα ρούχα και για να νιώθεις όμορφα με τα εκτεθειμένα πόδια σου, θα πρέπει να κάνεις και αποτρίχωση. Έτσι δεν είναι;

Σίγουρα, θέλεις να έχεις περιποιημένα και όμορφα πόδια, οπότε μόνο αν αφαιρέσεις την τριχοφυΐα θα γίνει αυτό. Και εμείς σου έχουμε την τέλεια λύση για να αποκτήσεις βελούδινο δέρμα μόνη σου, στο σπίτι.

Θα φτιάξεις μια πανεύκολη κρέμα αποτρίχωσης με υπέροχα, ενυδατικά υλικά, που έχεις στην κουζίνα και στο ψυγείο σου.

apotrixwsi

Θα χρειαστείς:

½ φλιτζάνι ρεβιθάλευρο

1 κ.γλ. κουρκουμά

½ φλιτζάνι γάλα

1 κ.γλ. γιαούρτι

Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και δημιούργησε έναν πολτό. Άπλωσε την κρέμα αποτρίχωσης στα πόδια σου και άσε τη για 30 λεπτά περίπου. Μόλις περάσει αυτός ο χρόνος κάνε απαλό μασάζ προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που μεγαλώνουν οι τρίχες.

Αν ο πολτός ξεραθεί, μπορείς να υγράνεις λίγο το δέρμα σου με νεράκι καθ’ όλη τη διάρκεια του μασάζ. Τέλος, ξέπλυνε με ζεστό νερό και επανάλαβε αυτήν τη διαδικασία δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Πραγματικά, θα διαπιστώσεις και μόνη σου πως δεν είχες ποτέ στο παρελθόν τόσο μεταξένια επιδερμίδα.

ksyrafaki apotrixwsi

ΥΓ: Αν μείνουν λίγες τρίχες στα πόδια, μπορείς να τις αφαιρέσεις με το ξυραφάκι. Έχοντας απλώσει τη συγκεκριμένη κρέμα δεν κινδυνεύεις από κοψίματα και μικροτραυματισμούς. Good luck, girl!

Διάβασε ακόμα: Αυτή είναι η skincare εμμονή της Cate Blanchett