DIY Time! Λάδι σώματος για ενυδάτωση και θρέψη της επιδερμίδας με τα πιο αρωματικά υλικά

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! Λάδι σώματος για ενυδάτωση και θρέψη της επιδερμίδας με τα πιο αρωματικά υλικά

Δοκίμασε αυτό το χειροποίητο λάδι και θα έχεις το πιο απαλό δέρμα ever.

Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι τόσο περισσότερο αγχωνόμαστε με την εικόνα της επιδερμίδας μας. Θέλουμε το δέρμα μας να δείχνει όμορφο, απαλό και βελούδινο. Να «φωνάζει» υγεία και να λάμπει από την κορυφή ως τα νύχια. Ποιος θέλει, άλλωστε, να έχει τραχύ και αφυδατωμένο δέρμα; Απολύτως κανένας.

Ακριβώς γι’ αυτό όλες μας αναζητάμε καθημερινά νέα ενυδατικά συστατικά, κρέμες, body butter και λάδια για βαθιά θρέψη της επιδερμίδας. Και πολλές φορές ξοδεύουμε και αλόγιστα τα χρήματά μας θέλοντας να έχουμε σίγουρο και σύντομο αποτέλεσμα. Ψωνίζουμε και ένα και δύο και τρία προϊόντα για να τα δοκιμάσουμε και να δούμε ποιο τελικά ανταποκρίνεται στις ανάγκες της δικής μας επιδερμίδας.

Κι εσύ δεν έχεις μπει σε αυτήν τη λογική; Είμαστε σίγουρες. Δεν χρειάζεται, όμως, να σκορπάς τα χρήματά σου σε πολλά και διαφορετικά ενυδατικά προϊόντα. Ένα είναι αυτό που χρειάζεσαι τώρα για να δεις άμεσα αποτελέσματα στο δέρμα σου και, μάλιστα, μπορείς να το φτιάξεις μόνη σου. Ένα λάδι σώματος με υπέροχα υλικά και μοναδικά αρώματα, που θα ενυδατώσει και θα θρέψει βαθιά την επιδερμίδα του σώματός σου.

diy ladi

Θα χρειαστείς:

Γυάλινο μπουκάλι

50 ml αμυγδαλέλαιο

10 σταγόνες έλαιο γερανιού

5 σταγόνες έλαιο περγαμόντου

1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα ροδοπέταλα

Ρίξε τα ροδοπέταλα μέσα στο μπουκάλι. Βάλε τα έλαια μέσα σε ένα μπολ και ανακάτεψε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους. Τώρα ρίξε το μείγμα ελαίων μέσα στο μπουκάλι και ανακάτεψε καλά με τα ροδοπέταλα. Έτοιμο το ενυδατικό λάδι σώματος!

swma enydatwsi

Μετά από το μπάνιο σου, αλλά και μέσα στη διάρκεια της ημέρας, μπορείς να απλώνεις το χειροποίητο λάδι σου σε όλο το σώμα. Θα δεις πως σχεδόν αμέσως η επιδερμίδα σου θα είναι απαλή σαν μετάξι. Βλέπεις, το λάδι σώματος περιέχει φυτικά έλαια με θρεπτικές, ενυδατικές και καταπραϋντικές ιδιότητες. Η σύστασή του είναι λιπόφιλη. Γι’αυτό και διαπερνά ευκολότερα και πιο γρήγορα την επιφανειακή στιβάδα της επιδερμίδας ενισχύοντας τον προστατευτικό φραγμό, με αποτέλεσμα να εμποδίζει την απώλεια υγρασίας. Ενυδατώνει σε βάθος και δεν αφήνει λεκέδες στα ρούχα ή λιπαρότητα στο δέρμα. Εσύ... ακόμα το σκέφτεσαι να μπεις στην κουζίνα σου και να αρχίσεις να το φτιάχνεις;

Διάβασε ακόμα: Η άνοιξη είναι εδώ και πρέπει να κάνεις μερικές αλλαγές στην beauty routine σου