Ξέρεις τι θα συμβεί αν αφήσεις για πολλή ώρα στα μαλλιά σου το μοβ σαμπουάν;

Μαρία Ροδίτη
Ξέρεις τι θα συμβεί αν αφήσεις για πολλή ώρα στα μαλλιά σου το μοβ σαμπουάν;

Θέλουμε την προσοχή σου!

Το ξανθό χρώμα στα μαλλιά θέλει εντατική και σχολαστική φροντίδα. Αν είσαι μια αμετανόητη ξανθιά, αυτό που σου λέμε το γνωρίζεις πολύ καλά. Μάσκες προστασίας του χρώματος, conditioner για ενυδάτωση και σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά σίγουρα κατέχουν βασικές θέσεις μέσα στα ράφια του μπάνιου σου και είναι must στη hair care routine σου. Όπως εξίσου απαραίτητο είναι και το μοβ/μπλε/silver σαμπουάν.

Αν είσαι ξανθιά, σίγουρα θα έχουν υπάρξει φορές που θα έχεις χρησιμοποιήσει μοβ σαμπουάν για να αφαιρέσεις ακόμη και το τελευταίο ίχνος κιτρινίλας. Αν, όμως, είσαι από εκείνες που όχι απλά χρησιμοποιούν το silver shampoo, αλλά το λατρεύουν, τότε… θέλουμε την προσοχή σου.

Το συγκεκριμένο σαμπουάν δεν ενδείκνυται για κατάχρηση. Σε καμία περίπτωση! Μπορεί να το λατρεύεις, μπορεί να θες να το εντάσσεις στη ρουτίνα σου αρκετά συχνά, αλλά όχι. Μόνο καλό δεν θα κάνεις στα μαλλιά σου. Το silver shampoo πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο μία φορά την εβδομάδα και όχι παραπάνω.

silver shampoo

Photo credit: @benoitsaveda

Αν το παρακάνεις, μόνο κακό θα πάθει η τρίχα σου. Τι κακό; Πολλά κακά, που ούτε έχεις φανταστεί. Κατ’ αρχάς, όταν το χρησιμοποιείς δεν πρέπει να το αφήνεις στην τρίχα σου για πολλή ώρα. Πέντε λεπτά είναι αρκετά. Όχι παραπάνω! Κι αυτό, γιατί υπάρχει περίπτωση το μοβ σαμπουάν να αφήσει χρωστικές στα μαλλιά σου και η τρίχα σου να γίνει… μοβ/λιλά. Δεν το θέλεις αυτό! Σωστά;

Εκτός αυτού, η κατάχρηση μπορεί να οδηγήσει και σε ξηρότητα των μαλλιών σου. Ναι, το μοβ σαμπουάν είναι ικανό να αφυδατώσει πολύ την τρίχα σου και μετά άντε εσύ να τρέχεις να προσπαθείς να την ενυδατώσεις ακόμα πιο πολύ από πριν. Οπότε, θυμήσου να χρησιμοποιείς μόνο μία φορά την εβδομάδα το purple shampoo και μόνο αν πραγματικά το έχεις ανάγκη. Είναι πολύ σημαντικό αυτό!

blue shampoo

Photo credit: @benoitsaveda

Δες τώρα στην παρακάτω gallery και πέντε πολύ αποτελεσματικά μοβ/silver/μπλε σαμπουάν, που θα απομακρύνουν όλη την κιτρινίλα από τα ξανθά μαλλιά σου.

Cover photo: @benoitsaveda

Διάβασε ακόμα: #NailGoals: Η Gigi Hadid δοκίμασε το πιο ονειρεμένο nail trend του 2021