Dry shampoo: 5 λόγοι για να αρχίσεις να το χρησιμοποιείς από σήμερα κιόλας

Μαρία Ροδίτη
Dry shampoo: 5 λόγοι για να αρχίσεις να το χρησιμοποιείς από σήμερα κιόλας

Το ξηρό σαμπουάν είναι ένα beauty item που δεν πρέπει να λείπει από την τσάντα σου και σου εξηγούμε τα πάντα αναλυτικά!

Πόσες φορές δεν σου έχει συμβεί να ξυπνάς με μαλλιά που έχουν το κακό τους το χάλι και να βιάζεσαι να φύγεις για τη δουλειά σου; Είναι οι λεγόμενες bad hair days αυτές και- δυστυχώς- όταν ο χρόνος είναι λιγοστός δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Ή μάλλον έτσι νομίζεις.

Γιατί το λέμε αυτό; Διότι σε αυτές και σε πολλές άλλες περιπτώσεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα dry shampoo και να δεις σε χρόνο dt τα μαλλιά σου να είναι στα καλύτερά τους. Το dry shampoo (aka ξηρό σαμπουάν) είναι ένα hero beauty item, που δεν πρέπει να λείπει από το νεσεσέρ και την τσάντα σου. Είναι αυτό που κυριολεκτικά θα σε σώσει όταν θα θέλεις να βγεις μετά τη δουλειά για ένα ποτό και θέλεις να φρεσκάρεις το χτένισμά σου ή όταν δεν προλαβαίνεις να λουστείς και θέλεις να φαίνονται καθαρά τα μαλλιά σου.

Το ξηρό σαμπουάν είναι, στην ουσία, μια απορροφητική σκόνη, που όταν απλώνεται στην τρίχα, απορροφά τα περιττά έλαια χωρίς, όμως, να χρειαστεί να βρέξεις τα μαλλιά σου. Φοβερή καινοτομία, δεν συμφωνείς; Στην αγορά, λοιπόν, θα βρεις dry shampoo σε μορφή σπρέι, αλλά και σε μορφή σκόνης και το τι θα επιλέξεις εξαρτάται καθαρά από το τι βολεύει εσένα και μόνο.

Και σου εγγυόμαστε πως άπαξ και το βάλεις στη ζωή σου δεν θα θέλεις να το αποχωριστείς. Η παρακάτω gallery και τα πέντε πλεονεκτήματα του dry shampoo θα σε πείσουν για όσα σου λέμε. Προσοχή, όμως! Όπως σε κάθε τι στη ζωή, έτσι και στο ξηρό σαμπουάν δεν χρειάζονται υπερβολές. Δεν θα πρέπει, δηλαδή, να αντικαταστήσεις το λούσιμο με dry shampoo, ούτε και να το χρησιμοποιείς κάθε μέρα. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα είναι μια καλή συχνότητα για να το ψεκάζεις στα μαλλιά σου. Όχι περισσότερο, όμως! Το λούσιμο είναι λούσιμο, άλλωστε. Μην το ξεχνάς!

Cover photo: @socalrunnergal

Διάβασε ακόμα: Rapunzel hair: Τα μακριά μαλλιά είναι και πάλι τάση!