DIY Time! Πριν βάλεις τα σανδάλια σου… κάνε μια μάσκα απολέπισης ποδιών

Μαρία Ροδίτη
DIY Time! Πριν βάλεις τα σανδάλια σου… κάνε μια μάσκα απολέπισης ποδιών

Αν θέλεις να έχεις βελούδινα πόδια, μην αμελήσεις αυτό το beauty treatment.

Η εποχή που φορούσαμε μποτάκια και sneakers αποτελεί παρελθόν εδώ και πολλές μέρες. Αυτή η ανυπόφορη και απρόσμενη-για τα δεδομένα της εποχής- ζέστη μάς έχει κάνει να μην αντέχουμε πια να φοράμε τα κλειστά παπούτσια μας. Τα πέδιλα, οι πλατφόρμες, τα mules, τα σανδάλια και οι σαγιονάρες έχουν πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητά μας. Το ίδιο δεν ισχύει και για εσένα;

Λογικά ναι! Ίσως, όμως, μέσα στην τρέλα της καθημερινότητας ή από αμέλειά σου να έχεις ξεχάσει να φροντίσεις την επιδερμίδα των ποδιών σου. Για σκέψου λίγο… Είναι ωραίο να κυκλοφορείς με ξηρές και άγριες πατούσες; Μάλλον αντιαισθητικό θα χαρακτηρίζαμε αυτό το θέαμα.

Πρέπει, λοιπόν, άμεσα να φροντίσεις το δέρμα σου σε αυτό το σημείο για να είναι απαλό και βελούδινο σαν μωρού. Και για να φοράς με αυτοπεποίθηση τα σανδάλια σου. Τι θα κάνεις; Μια πανεύκολη, DIY μάσκα απολέπισης ποδιών. Δες τη συνταγή παρακάτω.

sandalia scrub podiwn

Θα χρειαστείς:

¼ κούπας μαγειρική σόδα

8 κούπες ζεστό νερό

Χυμό ενός λεμονιού

Προτού ξεκινήσεις με αυτήν την απολεπιστική μάσκα, βάλε τα πόδια σου να μουλιάσουν για είκοσι λεπτά μέσα σε μια λεκάνη με ξύδι. Τα οφέλη αυτής της διαδικασίας; Πολλά! Το οξικό οξύ του ξυδιού έχει την ικανότητα να εξολοθρεύει τυχόν μύκητες από τα πόδια σου, να βελτιώνει την όψη των κίτρινων νυχιών σου, να μαλακώνει την επιδερμίδα των ποδιών σου, αλλά και τους κάλους. Αξίζει, λοιπόν, να ξεκινήσεις με αυτό το πρώτο βήμα.

Έπειτα, ρίξε τα υλικά της μάσκας μέσα σε μία άλλη λεκάνη και άσε εκεί μέσα τα πόδια σου για άλλα είκοσι λεπτά. Θα δεις αμέσως πως τα πόδια σου θα γίνουν τόσο απαλά όσο δεν φαντάζεσαι. Κι αυτό, γιατί η μαγειρική σόδα απαλύνει την επιδερμίδα των ποδιών διώχνοντας παράλληλα τις ανεπιθύμητες μυρωδιές και τα βακτήρια. Το λεμόνι, χάρη στην περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, λευκαίνει την επιδερμίδα σε χρόνο dt. Υπέροχο δεν ακούγεται;

maska podiwn

Αφού περάσει η ώρα, λοιπόν, με τα πόδια σου στο νερό, πάρε ένα σφουγγάρι και τρίψε ελαφρά τις πατούσες σου για να απομακρυνθούν όσο το δυνατόν περισσότερα νεκρά κύτταρα. Έπειτα, ξέπλυνε τα πόδια σου με λίγο νερό, σκούπισέ τα απαλά με μία πετσέτα, βάλε ενυδατική κρέμα και… θα έχεις τις πιο υπέροχες και απαλές πατούσες ever. Πραγματικά, θα θέλεις να φοράς τα σανδάλια σου ξανά και ξανά!

Διάβασε ακόμα: Dry shampoo: 5 λόγοι για να αρχίσεις να το χρησιμοποιείς από σήμερα κιόλας