Ο σωστός τρόπος να λούζεσαι αν έχεις λιπαρά και άτονα μαλλιά

37 SHARES

Ακολούθησε τα tips και θα δεις τα μαλλιά σου να είναι… αγνώριστα!

Μπορώ να σε καταλάβω! Δεν έχω εγώ λιπαρά και άτονα μαλλιά, έχουν όμως φίλες μου και έχουν μοιραστεί πολλές φορές το πρόβλημά τους μαζί μου. Τα μαλλιά τους έχουν περίσσια λιπαρότητα, δεν έχουν όγκο, δεν έχουν υφή και ό,τι κι αν κάνουν δεν βλέπουν φως… στο τούνελ.

Να πώς πρέπει να χτενίζεσαι αν έχεις λιπαρά μαλλιά

Τι συμβαίνει με τα λιπαρά μαλλιά

Η αλήθεια είναι πως τα λιπαρά και άτονα μαλλιά αν τα έχεις, τα έχεις. Δεν θα γίνουν ξαφνικά γεμάτα όγκο ή θα πάψουν να είναι λαδωμένα μια για πάντα. Ο τρόπος που λούζεσαι, ωστόσο, μπορεί να αποδειχθεί σύμμαχός σου.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Σύμφωνα με τους hair experts, η σωστή συχνότητα για να λούζεις τα λιπαρά κι άτονα μαλλιά σου είναι τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα. Μη σου φαίνεται πολύ!

Τα δικά σου μαλλιά είναι αρκετά λαδωμένα και χρειάζεται να καθαρίζουν πιο συχνά για να δείχνουν όμορφα. Αυτό είναι όλο. Ούτε κακό θα κάνεις λούζοντάς τα τόσο συχνά, ούτε τίποτα.

Τα tips για να πεις «αντίο» στα λιπαρά, άτονα μαλλιά σου

#1 Πέρασε δύο χέρια σαμπουάν τα μαλλιά σου

Πέρασε ένα γρήγορο πρώτο χέρι σαμπουάν τα μαλλιά σου, ώστε να φύγει η βρωμιά. Στο δεύτερο χέρι κάνε απαλό μασάζ στο κεφάλι σου. Έτσι, θα φύγει η λιπαρότητα, θα αισθανθείς ότι έφυγε ένα «βάρος» από τα μαλλιά σου, ενώ θα τα δεις να αποκτούν και όγκο.

#2 Μην το παρακάνεις με το conditioner

Δεν χρειάζεσαι conditioner σε κάθε λούσιμο. Αρκεί να το χρησιμοποιείς δύο φορές την εβδομάδα και μόνο- ΜΟΝΟ- στις άκρες των μαλλιών σου. Τα μαλλιά σου, έτσι, θα έχουν περισσότερο όγκο και πιο ωραία υφή.

#3 Ξέβγαλε τα μαλλιά σου με κρύο νερό

Όσο πιο κρύο νερό χρησιμοποιήσεις τόσο το καλύτερο. Έτσι, θα εξασφαλίσεις μεγαλύτερη λάμψη και πιο όμορφη υφή στα μαλλιά σου.

#4 Καλό είναι να εναλλάσσεις τα σαμπουάν

Μη χρησιμοποιείς μόνο σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά ή μόνο σαμπουάν για όγκο. Χρησιμοποίησέ τα εναλλάξ και θα δεις ότι θα καταφέρεις και να απομακρύνεις τη λιπαρότητα, αλλά και να δώσεις όγκο και κίνηση στα μαλλιά σου.

Δες στην gallery και μερικά σαμπουάν για όγκο και για λιπαρότητα, ώστε να είσαι… πανέτοιμη για το beauty shopping σου.

37 SHARES
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ